Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kipróbaltam a 29es kerekmerete...

Kipróbaltam a 29es kerekmeretet egy kereskedésben, de egyszerűen nem tudtam bunnyzni vele, 27.5ös nem volt kipróbalhato, azzal könnyebbenne?

Figyelt kérdés

szóval 27.5 nem volt a kereskedésben ahol próbálgattam.

Eddig egy magellan polarx-em volt, 13éve azt hajtom, annak a vázgeoja és a 26os kerékmérete mellett hatalmas bunnykat tudtam tolni, de sajnos a 13éves váz megadta magát.

34 éves vagyok, nincs mar nagyobb igényem, mint max az útpadkára felbunny, de a 29essel egyszerűen a kormányt is alig bírtam kiemelni, nemhogy még fel is ugorjak. Ellenben mivel főleg túrázok úttalan utakon, így a kerék adottságai nagyon is bejönnek., de mellette varosi munkába járásra is kell. Nem szeretnek a bunnyhoppokról lemondani, ez az egyetlen dolog ami miatt nem erzem magam bringán egy vén szarnak :D

2020. okt. 7. 08:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

10!

Nem is nagyon bunnyznak velük! :)

De amúgy sincs értelme ennek, mert montiban sem csak a kerékméret változik. Egészen más a geoja a 26 és a 29 montiknak.

A tévedésed amúgy abban van, hogy a 26x2.2 kerék mérete felel meg egy átlagos outis kerékméretnek. Tehát az outik "26-osak". Az már más kérdés, hogy a felni mérete mekkora, de az úgymond senkit sem érdekel.

2020. okt. 8. 01:39
 12/14 anonim ***** válasza:

9!

Kösz, de nagyon jól elvagyok a 167 centimmel a 29-es bringán. És még nem is a legkisebb vázméretet használom. Határeset, hogy a mostani vagy a kisebb lenne jobb nekem, de 163 centihez is bőven lehet találni 29-es vázat.

Pontosan akkora a tengelytávja a két bringámank (26, 29), csak a 29-es hosszabb és lomhábban kanyarodik.

2020. okt. 8. 01:43
 13/14 A kérdező kommentje:

190 magas vagyok, ezzel nem lehet gond.

Amúgy az outit outinak hívják, a 29er-t meg 29ernek... tehát az outi nem 29er :D

2020. okt. 8. 07:16
 14/14 anonim ***** válasza:
De biztos itt is vannak valtoszamok mint az autó felni és azok gumijai között!!!
2020. okt. 8. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!