Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mennyire nehéz országútit...

Mennyire nehéz országútit hajtani?

Figyelt kérdés
Problémám a következő: gyerekkorom óta bringázok, nagyon nagy távokat sosem tettem (a legnagyobb 28 km volt), de suliba mindig azzal járok. Tavaly napi 10 km-t nyomtam, most már csak 1 km, de valami szuperolcsó montim van. Nagyon szeretek bringázni, de nem kényelmes nagyobb távokat megtenni mert baromi nehéz a váz, a vastag kerekeket hajtani, szóval úgy 5 km után le szoktam izzadni... :D A kérdés pedig, hogy mennyire nehéz átszokni az országútira? Nehéz a koskormányt kezelni? Leszállni az egyenes vázról? Hogy a fék annyira elől helyezkedik el? Hogy nagyon vékonyka a kerék? Mert ha nagyon para, akkor inkább nem vállalnám be (forgalmas utakon közlekedek, jó lenne tartani a tempót az autókkat, de ha nehéz irányítani az országútit, akkor inkább maradok a lassú montinál:( )
2020. okt. 6. 23:24
 1/5 anonim ***** válasza:
az országútit könnyebb hajtani. Ugyanazzal az erőbefektetéssel gyorsabban mész. Az irányítás ugyanaz, elfordítod a kormányt és kanyarodik. Nekem nem volt semmi gondom abból, hogy átültem országútira. A fékváltókarok kezelése is egyértelmű. Fékezni tudsz felső fogásban is, pont ez a lényege. A vékony kerék csak akkor hátrány, ha földúton mész. De a mai országútiak is már nagyrészt 28mm-es gumival készülnek, nem 23-assal, mint régen. Az már elég ballonos ahhoz, hogy kényelmes legyen akár rosszabb utakon is.
2020. okt. 7. 07:38
 2/5 anonim ***** válasza:

Ez szubjektív dolog. Mindenkinél más...és az országútit is tekerni kell.

26"-os monti kerekekre is fel lehet tenni vékonyabb, slick vagy szemi-slick gumit, ami sokat dob a dolgon.

Azért ha extrém rövid távon is behalsz, lehet hogy jól teszed, ha megnézeted a ketyegődet egy orvossal..

2020. okt. 7. 07:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem pl a gerincem nem tudja elviselni a koskormányt, az elmem pedig a virsli gumikat... nem a váz súlya miatt nem tudsz nagy távokat megtenni, hanem mert:

1. Vagy szar a bringa

2. Vagy lusta vagy...

Nem akarok senkit lebeszélni az outiról félreértés ne essék, nyílvan országútra az a legjobb választás, de nekem 29er montimmal ami amúvy dögnehéz, sem kottyannak meg a 100-150-200km túrak amiket asszonypajtással szoktunk tolni... és én alapvetően jobban is szeretem a montit, nálam ez már öregkori berögzülés :)

2020. okt. 7. 08:12
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi, lustának semmiképp nem mondanám magam mert egész nap mozgok, a probléma valószínűleg a bicóval van meg hogy a Mecsekben közlekedek... :D
2020. okt. 7. 08:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Akkor szar a bringa,es szarul is van beállitva. A 28km az nagyon laza táv.

Nem probáltam országutit de a gumikat lecseréltem virsikre,jobban megy. A kos kormány előre dölös de,ha nem fáj a derekad,hátad akkor szerintem nem lesz problema.

Elöl van a fék? Miért a montin hátul van vagy mi?

Nehéz leszálni a vázról? Miért nem tudod felemelni a lábad?

Már ne haragudj Ezek olyan hülye kerdések mintha valaki rémeket mesélt volna neked az országutiról te meg itt érdeklödsz,hogy igazak e? vagy sem.

2020. okt. 7. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!