Holtjáték a villámban, mitől lehet?
Sajnos a küllétét nem tudom de attol tartok, hogy még nem kapott semmilyen féle-fajta szervizelést. Függőleges mozgatásnál kotyog, vizszintesnél nem. Azt még megemlíteném, hogy a porvédői eléggé el vannak repedezve. Nemrégiben elvittem a biciklis boltba ők azt mondták, hogy akkor hozzam ha az olajat éngedi... 😐 (nem igazan szeretnék teljesen új villát venni ha a mostanit még karba lehet hozni)
Javaslom, hogy keress másik szervizt. Szerintem ez azért nem hordja az olajat, mert már nincs benne.
A Rockshox 50 üzemóránként javasolja ezeknek a porvédőknek és a lábban található olajnak a cseréjét, 100 üzemóránként pedig a csillapító és légrugó egység karbantartását. Ezt mondjuk kicsit túlzónak találom, de évente szerintem nem árt minimum egy kis szerviz, 2 évente egy nagy, ha nem mész túl sokat. Ha ez a villa 10 éve nem látott szervizt, akkor egy alapos nagyszervizt igényel szakértő által. Lehetőleg hivatalos RockShox szervizpartnert keress, vagy olyat, aki nagyon megbízható.
Nem tudom, hogy mennyire problémás Magyaroroszágra átküldeni. A Boostworx nevű céghez lehet csomagként küldeni, és visszaküldik leszervizelve. Azért az árakat mindenképp érdeklődd meg, mert szerintem 10 év után minden cserés, ami szerintem 30ezer Ft-ot simán elvisz.
Ami még eszembe jutott, a lábak alján van egy-egy csavar, ami rögzíti a becsúszó szárakat. Ezek nincsenek fellazulva?
A lábakban található olaj nem ugyanaz, mint ami a csillapító egységben van. Szerintem az utóbbi hallod mocorogni, ami valószínűleg szintén nem normális.
A lábakban 10-15 ml szokott lenni, az nem nagyon mocorog, mert a kenési helyek fel is veszik. Rosszabb esetben az évek alatt beszivárgott víz lötyög benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!