Mechanikus tárcsafék vagy V-fék?
Figyelt kérdés
Valakinek valami tapasztalata van a bicikli fékekkel kapcsolatban? Biciklit szeretnék venni és nem tudom hogy V-fék legyen vagy mechanikus tárcsafék, melyik jobb és melyik fog jobban, mik az előnyei és mik a hátrányai a 2 féknek?2020. szept. 5. 14:58
11/18 A kérdező kommentje:
8-as válaszoló: Hobbi szinten szeretnék downhillezni, úgyhogy akkor inkább hidraulikus tárcsafékkel kéne szeritem mert ahogy olvastam nem a legjobb a mechanikus szóval szerinted egy Decathlonos összteleszkópos hidraulikus tárcsafékkel felszerelt bicikli jó lesz??
2020. szept. 6. 13:40
12/18 A kérdező kommentje:
9-es válaszoló: A keret kb. 160K, ebből az árból már kijön egy jó hidraulikus tárcsafékkel felszerelt bicó??
2020. szept. 6. 13:46
13/18 anonim válasza:
Nem, 160e-ből nem jön ki egy új, jó, hidraulikus tárcsafékkel felszerelt bicó downhillezéshez. Használtak között nézelődj.
14/18 anonim válasza:
160-ból szerintem még használtan se.
15/18 anonim válasza:
Értem, hogy 4 éves korod óta bringázol, de ha 5 éves vagy, akkor nincs túl sok tapasztalatod. :)
160-ból DH-ra egy új villát sem veszel.
És DH bringára biztosan nem tesznek bowdenes tárcsaféket.
160-ból tudsz venni nagyon jó használt 26-os XC bringát.
Ma már alig gyártanak olyan vázat és villát, amire a V-fék és a tárcsa is felmegy.
Tehát ha V-fékes bringát veszel és váltani akarsz tárcsára, akkor a legdrágább alkatrészeket kell cserélned. Valószínűleg az agyakat is cserélned kell és ha sokat tekersz (nem hiszem), akkor a felniket is, mert a V-fék egy idő után megeszi a felnit.
16/18 anonim válasza:
Én nyáron vettem bringát. V fékest választottam. Az összes bringaboltban azt mondták hogy inkább egy jobb V fék mint egy olcsó tárcsafék. 200 ezer alatt ne vegyek tárcsafékest. Szót fogadtam.
17/18 MolotovPunk válasza:
Igaz régi a kérdés, de meg tudom erősíteni az utolsó válaszolót. Inkább egy jobb V fék a jó döntés, mint egy olcsó tárcsafék bringán. Főleg, ha ritkán mész vele terepen. Én bringámon is V fék van, megvagyok elégedve vele. Tárcsafék javítása drágább és macerásabb is.
18/18 anonim válasza:
17. Ez egy 2 és fél éves kérdés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!