Ennek a felni típusnak mi értelme van biciklin?
Kerékpár vétel előtt vagyok már egy jó ideje és találtam egy ilyen biciklin aminek a felnije más mint a többinek. Azt szeretném kérdezni ez milyen előnyt szolgál vagy egyáltalán mi értelme van?
Montin nincs semmi előnye. Parasztvakítás.
Onnen meg eleve nem vennék bringát (mást sem), ahol mindent Google Translate-tel fordítanak.
frame: váz helyett keret
corner: kanyar helyett sarok
Méretet nem tudsz választani. Acélváz 2020-ban...
Hát ja, valószínűleg nem túl jó bringa. Nyilván a felnik is dögnehezek.
Amúgy 2020-ban sem elavult az acélváz. Bár az igaz, hogy a fenti bicaj nyilván hi-ten acélból készült vázat kapott (tehát szintén nehéz).
De én a magam részéről még mindig az acélra szavazok az alumínium ellenében (praktikus okokból). Steel is real és hasonlók :-)
Már a 2000-es évek elején elavult volt az acélváz.
Persze annak is van előnye, de nem ebban az árkategóriában és hátránya jóval több.
Egy komoly nagynevű cég acélváza manapság több mint egy karbon. Szóval nem kéne fikázni, mondom ezt úgy, hogy nekem is karbon van.
Mondjuk a kérdésben lévő kerékpár az ipari hulladék kategória.
@5: kinek volt elavult?
Maximum a gyártóknak, akik az alumíniumot könnyebben és olcsóbban képesek megmunkálni, mint az acélt - és azzal ellentétben az élettartama is véges...
A jobb mesterek mind acéllal dolgoznak; vagy legalábbis egy minőségi szint felett csak acélt használnak: Kalavenka, Ritchey...
#7!
Azért drága ma a minőségi acélváz, mert már kevesen foglalkoznak vele és divatcikk. Egyértelműen érzelmi alapon vásárolják. Lehet kapni Amigához most is mindenféle processzor kártyát, de aranyáron és a használati értéke valójában 0, mert úgysem azzal fogsz dolgozni. 25 éves technikát senki sem a műszai paraméterek alapján vásárol. Nagyon nagy élmény lehet vezetni egy első generációs Porsche 911-et, de ma már szinte csak gyorsabb és jobb autókat lehet venni.
#9!
Az alu véges élettartamáról szóló mesének két forrása van:
1. A lemaradt gyártók terjesztették, hogy el tudják adni az elavult acél vázaikat
2. 25 éve voltak törékeny alu cuccok, se egy-két év alatt kiismerték az anyagot
Vannak 20 éves alu bringáim. Évekig versenyeztem velük és most is kapnak éve 3000-6000 km-t. Nem úgy tűnnek, mintha az élettartalmuk végén járnának.
Kezdetben az új anyag, az új technológia mindig drágább. Ritchey lemaradt, leragadt. Az is érthető, hogy egy jó nevő, de viszonylag kicsi gyártó nem ugrik minden újdonságra. Gondolj csak a magnéziumra! Próbálták mindenhol használni, használni, aztán kikopott mindenhonnan. Karbont Rithey vázat lehet kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!