Milyen kerékpárt vegyek?
Nekem Kellys madman 10-em van. Szerintem a bicikli boltban megtudják mondani neked mi a megfelelő méret. Az elején szokatlan volt (azóta hozzá szoktam), induláskor nehezebb tekerni, menet közben nagyon könnyen megy.
Nem tudom, mennyit akarsz költeni a biciklire.
Szerintem a trekking a te kategóriád. Első teleszkóp, kényelmes geometria, csomagtartószem, sárvédőszem, általában sok áttétel, ártól függően agydinamó.
Azt mondom, először nézd meg, hogy melyik bringa tetszik, aztán érdemes a méretezéssel foglalkozni, mert gyártótól függ, hogy milyen méret ajánlott.
"erdős túrára is eltudjak menni"
#1 én biztos szentségelnék a csomagtartó meg a sárvédő zörgése miatt, már 20 méter után, egy kavicsosabb, sziklásabb terepen... :)
De, egy crosstrekking ezek nélkül, legalább 1.9, 2.0-s gumival már jó lehet, akár terepen is. Bár, felfelé csúszkálni fog, mivel nem annyira bütykös.
Egyébként erdei túra... azt hittem hogy na majd megyek montizni a hegyekbe, hát mikor a szúnyogfelhő telelengte az autót a frász kerülgetett, majd pedig 2 km után megettek, amint megálltam, inkább feladtam és lejöttem vissza... Gondoltam, majd ősszel ha már csíp az idő, talán-talán akkor fogok tudni tekerni nyugodtan.
A mérettáblázatot szinte minden kerékpárbolt weboldalán megtalálod.
Más a méret MTB-re, mint trekkingre, vagy országútira, stb. stb. - de még gyártóként is kicsit más lehet a vázméret.
Itt van pl: [link]
A te méretedhez 48 cm-es trekkinget ír.
Ez a másik már 50-52-est javasol:
Én nő vagyok, nekem egy 50 cm-es Merida crossway-em van. Nekem nagyon megfelel ez a méret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!