Hol vegyek és milyen kerékpárt?
Középkorú vagyok, utoljára tizenévesen kerékpároztam. Szeretnék mozogni, kimozdulni itthonról munka után, de csak a környéken tekernék vele. Van egy 6-7 km hosszúságú biciklis és futópálya a környéken, nyugis hely, oda gondoltam elmenni, illetve a kertek alatt bicajozni.
Néztem a Decathlon és a Hervis honlapján, városi bicajt biztos nem szeretnék, az nem az én stílusom. Van még országúti és túra kategória.
Mit javasoltok, hol nézzek biciklit és miket vegyek figyelembe a választásnál? Legfeljebb 150 ezret tudok rákölteni, a 300-400 ezres kategória nem fér bele.
Trekking.
A Decánál például a Riverside 500 vagy 900.
Amit vegyél figyelembe: kényelmesebb pozícióban tekernél, vagy inkább sportosban? Ha 55 éves vagy, szerintem az országúti már nem játszik (én 44 vagyok, de nekem is nehéz megszokni a sportosabb testtartást). Mindenképpen valami kényelmesebbet érdemes választanod.
Lehetséges, hogy később hosszabban is tekersz vele (könnyen előfordulhat, jó móka a bicaj)? Akkor is inkább trekking/túra.
Mennyire lesz sportosabb a terep (tehát aszfalt vagy inkább aszfalt vagy inkább földút vagy földút)? A teleszkóp aszfalton nem számít, sima villával könnyebb is a canga (és a karbantartás is lényegesen egyszerűbb). Földút esetében jól jön a teleszkóp.
Pakolnál is rá? Akkor jól jön a csomagtartó, de legalábbis az előkészítés.
Sárvédő vagy sárvédő előkészítés kell rá?
Köszi!
55 kg vagyok, 39 éves. Nem terveztem túrázni menni vele, így nem szempont a pakolhatóság, és igen, inkább kényelmes legyen mint sportos. Bár azt nem tudom pontosan, hogy miben nyilvánul meg a különbség. Gondolom a sportos kivitelnél jobban előre dőlve kell tekerni. Aszfalton szeretném majd használni. Sárvédő sem kell rá.
Ja, ezt benéztem, bocs :-D
Akkor elvileg az országúti is játszhat, bár nagyon más egy ilyenen ülni, mint egy trekkingen/városin/montin/túrán (viszont ha nem bicajoztál egy jó ideje, ez sem feltétlenül szempont).
Igen, a sportos az nagyjából azt jelenti, hogy előregörnyedősebb.
Ha aszfalt, akkor még szóba jöhet a fitnesz bringa, ami sportosabb váz, de egyenes kormány (tehát nem annyira előregörnyedős), szóval haladósabb fajta.
Ilyesmi pl. a Neuzer Courier DT (bár a 2020-as modell esetében van olyan észrevétel, hogy túl széles a láncvilla).
Szóval a fitnesz kerékpárok közt keresgélj :-)
a trekking és a cross kategória között az a különbség, hogy a cross teljesen le van csupaszítva, se sárvédő, se csomagtartó, semmi. És kicsit agresszívebb vázakkal adják általában
neked szerintem ez kell.
azt meg te dudod mennyi pénzt szánsz rá.
embeeeer.... a Merida Crossway nem trekking... :DDDDD
még a nevében is benne van, hogy cross (mellesleg kettő crossway áll a garázsban)
8: bakker, ott van leírva az 5-ösben a különbség.
De nem baj, szóra sem érdemes... :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!