Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hol vegyek és milyen kerékpárt?

Hol vegyek és milyen kerékpárt?

Figyelt kérdés

Középkorú vagyok, utoljára tizenévesen kerékpároztam. Szeretnék mozogni, kimozdulni itthonról munka után, de csak a környéken tekernék vele. Van egy 6-7 km hosszúságú biciklis és futópálya a környéken, nyugis hely, oda gondoltam elmenni, illetve a kertek alatt bicajozni.

Néztem a Decathlon és a Hervis honlapján, városi bicajt biztos nem szeretnék, az nem az én stílusom. Van még országúti és túra kategória.

Mit javasoltok, hol nézzek biciklit és miket vegyek figyelembe a választásnál? Legfeljebb 150 ezret tudok rákölteni, a 300-400 ezres kategória nem fér bele.

2020. júl. 13. 12:48
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Egyébként: 170/55/Nő.
2020. júl. 13. 12:52
 2/12 TR75 ***** válasza:
100%

Trekking.

A Decánál például a Riverside 500 vagy 900.

Amit vegyél figyelembe: kényelmesebb pozícióban tekernél, vagy inkább sportosban? Ha 55 éves vagy, szerintem az országúti már nem játszik (én 44 vagyok, de nekem is nehéz megszokni a sportosabb testtartást). Mindenképpen valami kényelmesebbet érdemes választanod.

Lehetséges, hogy később hosszabban is tekersz vele (könnyen előfordulhat, jó móka a bicaj)? Akkor is inkább trekking/túra.

Mennyire lesz sportosabb a terep (tehát aszfalt vagy inkább aszfalt vagy inkább földút vagy földút)? A teleszkóp aszfalton nem számít, sima villával könnyebb is a canga (és a karbantartás is lényegesen egyszerűbb). Földút esetében jól jön a teleszkóp.

Pakolnál is rá? Akkor jól jön a csomagtartó, de legalábbis az előkészítés.

Sárvédő vagy sárvédő előkészítés kell rá?

2020. júl. 13. 14:01
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszi!

55 kg vagyok, 39 éves. Nem terveztem túrázni menni vele, így nem szempont a pakolhatóság, és igen, inkább kényelmes legyen mint sportos. Bár azt nem tudom pontosan, hogy miben nyilvánul meg a különbség. Gondolom a sportos kivitelnél jobban előre dőlve kell tekerni. Aszfalton szeretném majd használni. Sárvédő sem kell rá.

2020. júl. 13. 15:00
 4/12 TR75 ***** válasza:
100%

Ja, ezt benéztem, bocs :-D

Akkor elvileg az országúti is játszhat, bár nagyon más egy ilyenen ülni, mint egy trekkingen/városin/montin/túrán (viszont ha nem bicajoztál egy jó ideje, ez sem feltétlenül szempont).

Igen, a sportos az nagyjából azt jelenti, hogy előregörnyedősebb.

Ha aszfalt, akkor még szóba jöhet a fitnesz bringa, ami sportosabb váz, de egyenes kormány (tehát nem annyira előregörnyedős), szóval haladósabb fajta.

Ilyesmi pl. a Neuzer Courier DT (bár a 2020-as modell esetében van olyan észrevétel, hogy túl széles a láncvilla).

Szóval a fitnesz kerékpárok közt keresgélj :-)

2020. júl. 13. 15:13
 5/12 anonim ***** válasza:

a trekking és a cross kategória között az a különbség, hogy a cross teljesen le van csupaszítva, se sárvédő, se csomagtartó, semmi. És kicsit agresszívebb vázakkal adják általában

neked szerintem ez kell.

azt meg te dudod mennyi pénzt szánsz rá.

2020. júl. 13. 15:45
 6/12 A kérdező kommentje:
Sebaj :) Ez a Neuzer szerintem nekem való típus, az országútit néztem belőle. Nem kifejezetten egy 90 fokban ülős-kosárkával andalgós típus vagyok. Amíg nem tekertem addig motoroztam, azon meg derékszögben kellett ülni mert chopper volt, a bicajnál nem gond, ha sportosabb. Ki tudja, mi lesz belőle, meg kell adni az esélyt a fejlődésnek :) Köszi szépen a tanácsokat, most már legalább képben vagyok a típusokkal!
2020. júl. 13. 15:46
 7/12 anonim ***** válasza:
Én is trekkinget javasolnék... Ennyiért kapsz egy Merida Crosswayt, szerintem jó választás.
2020. júl. 13. 22:21
 8/12 anonim ***** válasza:

embeeeer.... a Merida Crossway nem trekking... :DDDDD

még a nevében is benne van, hogy cross (mellesleg kettő crossway áll a garázsban)

2020. júl. 13. 22:23
 9/12 anonim ***** válasza:

8: bakker, ott van leírva az 5-ösben a különbség.

De nem baj, szóra sem érdemes... :-D

2020. júl. 13. 22:25
 10/12 anonim ***** válasza:
tudom, én írtam le! :)
2020. júl. 13. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!