Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ezzel a paraméterekkel lehet...

Ezzel a paraméterekkel lehet gyorsan közlekedni?

Figyelt kérdés

Shimano Altus 40/30/22

Shimano HG200-9 11-36T

Kerék: WTB Ranger Comp 29x 2.25 27tpi vagy konkrétan ki fog végezni az aszfalton?

2020. júl. 4. 14:32
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Érdekes egy munkabeli MTB s meg úgy megy az aszfalton mint egy őrült és szinte alíg tekeri a biciklit! Tök nyugodt tekeréssel szinte repül! Eleinte azt hittem hogy elektromos bicaja van,de sima nagy virsli vastag gumin gurul! Próbáltam vele versenyezni, de konkrétan úgy ott hagyott a pi***ba hogy csak pislogtam! Fogaskereit nem láttam, de böszme nagy MTB az is mint az enyém! Hiába voltam a legnehezebb fokozatban,hiába tekertem mint egy őrült ez mind kevés volt! És itt tuti nem fizikum van a dologban mert olyan szinten pörgött a pedál a lábam alat, hogy a legnehezebb fokozaton úgy járt a lábam mintha a legkönyebbe lett volna!
2020. júl. 5. 10:52
 12/14 A kérdező kommentje:
Ő meg ilyen full kecses mozdulatokkal nyugodt tempóba tekerte a biciklit és még is full gyorsan haladt!
2020. júl. 5. 10:55
 13/14 anonim ***** válasza:

#11!

Virsli gumi = vékony slick

Ha 40-11-ben tekersz (90-es pedálfordulattal), akkor kb. 40 km/h-val kell menned. 99%, hogy nem volt 90-es pedálfordulatod. Gyanítom, hogy te taposópedált rúgdostál, míg a kolléga valamilyen patentpedállal pörgetett. Tehát a kör 25%-ban adtál át erőt a pedálnak. Ha patentpedállal nem is tekert tökéletesen, akkor is 2x annyi erőt adott át. Tehát látszólag könnyedén tekert.

Ha neked egy acél vázas bringás van, akkor egy alu vagy karbon gyorsíthatóságával nem tudod felvenni a versenyt. A többi alkatrész merevsége is számít abban, hogy mennyi erő megy át a kerekekre.

És ha csak 10%-kal erősebb nálad, akkor könnyedén le tud szakítani azonos felszereléssel is.

2020. júl. 5. 11:11
 14/14 A kérdező kommentje:
Akkor lehet gyenge vagyok! Alumínium van nekem is az ő bicaja se jobb se karbon se semmi! Mint mondtam a legnehezebb sebességbe is könnyű tekerni a biciklit! Hiába itt a pedál fordulat ha egy pontnál már nincs az az érzés hogy nehéz tekerni a bicajt! Lehet egy cross trekkingel jobban jártam volna!
2020. júl. 5. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!