Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen biciklit vegyek?

Milyen biciklit vegyek?

Figyelt kérdés
Napi szinten 12km bicajozok a melóba egy acélvázas pici kerékkel rendelkező paripával ami borzasztó lassú és rengeteg energiát vesz el. Az út amin haladok az aszfaltos és erre kellene nekem egy gyors könnyű bico! A kritérium csupán az, hogy ne ez a vékony kerekű verseny bicikli legyen! Az ár amit rászánok 270.000 max egy petákkal se több! Tippeket előre is köszönöm.

2020. júl. 1. 10:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél egy cross / trekking bicajt!

Ennyi pénzért már elég jókat lehet kapni.

A "könnyű" alatt konkrétan hány kg-ra gondoltál?

Egy átlag cross bicaj talán 13-14 kg.

A te árkategóriádban például... (bár szerintem a városi bicajozásnál abszolút nincs szükség tárcsafékre)

[link]

Ez 200 alatt van...

[link]

Vagy a "fittness" kategóriában a Merida speeder is jónak tűnik... És csak 10,7 kg.

[link]

2020. júl. 1. 11:17
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

... folytatom...

az utóbbi kategóriában ezek is jók lehetnek:

[link]

[link]

2020. júl. 1. 11:24
 3/14 A kérdező kommentje:
Nos a cél A-ról B-re eljutni gyorsan és energia gazdagon! Vagyis ne keljen a lelkem is ki tekerni úgy hogy a bicaj nem halad! Mert konkrétan most az van,hogy bármilyen gyorsan és hosszú ideig tekerek a bicaj nem halad csak vánszorog én meg lehalok
2020. júl. 1. 11:29
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Ja, hogy nem a bicaj súlyára gondoltál a "könnyű" alatt. Értem. :-)

A fittness bicajok szerintem megfelelnek a kívánalmaidnak.

2020. júl. 1. 11:48
 5/14 anonim ***** válasza:

végre egy értelmes ember aki nem 60-70-ből akar olyan kerékpárt vásárolni ami bő nyállal kielégíti és tekerni sem kell és még 200 évig bírja is ki!

ennyi pénzért már lehet értelmes bicajt venni.

nekem ilyen van:

[link]

igaz egy régebbei darab, de ezekkel a 28-as kereű cross bicajokkal nagyon jól lehet csapatni. Kényelmes a várgeometria és az pozoció - nem olyan versenyes bepucsítós.

egyetlen hátránya hogy nincs sárvédő, de pár ezerért lehet venni.

2020. júl. 1. 14:03
 6/14 anonim ***** válasza:

#5: (1-es vagyok)

Na szuper, hogy te saját tapasztalatodból ajánlod! Én csak próbaképpen bicajoztam ilyennel, de mindenképpen tetszett.

2020. júl. 1. 14:07
 7/14 A kérdező kommentje:
Buta kérdés de még sosem volt vékony kerekű bicajom... ezekkel gondolom nem lehet olyan vagànyan veretni a kanyarokban?
2020. júl. 1. 14:41
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

az ajánlott bicajok nem olyan vékony kerekűek...

De most akkor városban akarsz munkába járni, vagy kanyarokban vigéckedni...? :-O

2020. júl. 1. 15:31
 9/14 A kérdező kommentje:
Nos a szakasz egy direkt bicajosoknak alakított dimbes dombos kanyargós aszfaltos út
2020. júl. 1. 15:43
 10/14 anonim ***** válasza:
Az országútisok szerintem egész jókat kanyarodnak a vékony gumikon. De szerintem hobbi bringázásra jobb a szélesebb gumi a kényelem miatt is. Olyan fitnesst érdemes nézni, amin szélesebb gumi van, 30 mm feletti. Ha csak aszfalton mész, és szeretsz haladni, szerintem nincs szükséged trekkingre. Sokat számít az 2-3 kg, amivel könnyebb egy fitness. Ha pedig a koskormánnyal sincs bajod, szóba jöhetne egy gravel bike is, bár ezen az áron a legtöbb modell kompromisszumokkal jár.
2020. júl. 1. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!