Új tura kerékpár. Első váltó nagy lánckeréken, hátsó a két legkisebb lánckeréknnél nagyobb terhelés mellett ugrik a lánc. A hátsó váltó is mintha vissza lazulna. A váltó feszitöje maxra tekerve. Nem recseg, nem surlodik Valami ötlet?
"A váltó feszitöje maxra tekerve."
az mi? hol? miről beszélsz? milyen alkatrész ez?
csak azért kérdem mert ilyen a szaknyelvben nincs, úgyhogy nem tudom mit értesz ezen.
a lánc ugrása vagy azért történik mert kopott a lánc és/vagy a lánckerekek
vagy laza a lánc (hosszú)
"A hátsó váltó is mintha vissza lazulna."
gondolom a váltó kanalára érted amikor ugrik a lánc akkor a váltó kanál is "csap" egyet. ennek az a dolga, hogy feszesn tartsa a láncot, ezért csinálja ezt.
Szerintem amit te feszítőnek gondolsz, azt nem kell teljesen betekerni. A legnagyobb hátsó lánckeréknél kell vele beállítani a hézagot. Ha jó beállítások mellett nem feszes a lánc, akkor lehet, hogy nem megfelelő a hossza.
Mivel új bringa, szerintem vidd vissza beállításra. Amúgy is elő szokták írni az első száz km után az átnézést, beállítást. Ha ez nem opció, akkor olvass utána a váltó beállításának, és csináld meg magad! Egyszerűbb google segítségével megkeresni, mint itt leírni az egész procedúrát.
A "váltó feszítöje" az szerintem a végállas csavar(ok) egyike lesz. Amit amúgy nem kell tekergetni...szinte soha.
A váltó feszíti magát azért van benne rugó.
Az ugró lánc lehet:túl hosszú lánc.
Kopott fogaskerék,kopott lánc,nemjó méretű lánc(szélesség) rosszúl beálított váltó,rossz lánc vonal.
Vidd vissza gariba.
Nem értesz hozzá,a válaszokból sem fogsz és legfeljebb szernecsés tákolással tudod "orvosolni" a problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!