Milyen márkás kerékpárt ajánlanátok főleg aszfaltra? 160 cm. nő. Köszönöm.
... folytatom, a 6-osra válaszolva: a hivatalos KTM mérettáblázat kicsivel nagyobbat (46 cm-t) ír a te magaasságodhoz:
26-os kereket már nem rak egy gyártó sem értelmes bringára. A legolcsóbb hulladékokra raknak még ilyet. 28-as kerekűt érdemes nézni mindenképp. A montikat aszfaltra én elfelejteném, felesleges, így a 27,5 vs. 29 témába nem kell belemenni.
Kéne ismerni a rászánt keretet, felhasználás módját, mert így kicsit nehéz eltalálni, mi is lenne az ideális. Országútitól a fitnessen, gravelen át a trekkingig bármi szóba jöhet. Kezdő bringának, rekreációs célra tipikusan a trekkinget vagy cross trekkinget szokták ajánlani. Ezek amolyan mindenes bringák. Nem túl gyorsak, de le lehet merészkedni vele az aszfaltról, és a teleszkóp miatt egy kezdő bringást sem ráz le magáról. Kényelmesek, ideálisak hosszú távokra, túrázni, vagy olyanoknak, akik szeretnek nézelődni tekerés közben. Ha nem a legolcsóbb kategóriát nézed, szinte mind alu vázas lesz. Márka alapján nem igazán érdemes választani. Ár/érték arányt érdemes nézni, ha számít a pénz. Ilyen téren többek között jók a Cube, Kellys, CTM, Romet márkák. Szerintem az ár/érték arány ideális pontja valahol 200-300ezer Ft közt van, de 130-140 körül már lehet olyat venni, ami megbízható komponensekkel van szerelve.
Értem, nagyon köszönöm. Korábban írtam, a keret az 100.000.
Amit leszűrtem, szóval inkább 28-as legyen, de ha terepre kell, akkor inkább 26-os. És ha is-is? Mi a terep? :D Bocsánat ha uta a kérdés. :) Egy kis erdei ösvény már terepnek számít?
Párommal szeretnék elkezdeni kerékpározni közösen, jó és egészséges program.
Ez elkerülte a figyelmem. Akkor használt cross trekkinget javasolnék. Az erdei ösvény még nem az a terep, ahová mountain bike kell. Kivéve ha nagyon meredek, köves, gyökeres vagy laza a talaj. Néhány éve már terepre se nagyon gyártanak 26-ost, ezért olcsóbbak a használtak. Ma már ott is a nagyobb kerekek terjedtek el.
A korábban linkelt KTM-hez hasonló bringa szerintem tökéletes lenne neked. Barátodnak milyen bringája van?
Értem, köszönöm. Nehéz dönteni, mert a férjem azt mondja, 28-as kerekekkel furán mutatok majd a biciklin. :D Szóval a cross/trecking az már biztos. :)
Férjemnek jelenleg Csepel swim, de szeretné lecserélni ő is.
Lassan el lehet menni bármivel, bárhol.
Néha vékony kerekes túrázók kérnek tőlem útbaigazítást. Elmondani nehéz annak, aki nem ismeri a környéken az összes ösvényt, ezért inkább megmutatom nekik. Kb. 3x gyorsabb vagyok montin és élvezem, ők izgulva cammognak.
Óh, 2 centi az tényleg jelentéktelen, köszi.
“Izgulva cammognak” ... ez jó :)
Viszont a kiszemelt kerékpárt a jófogásról már el is vitték. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!