Milyen márkás kerékpárt ajánlanátok főleg aszfaltra? 160 cm. nő. Köszönöm.
Nem tűnik rossznak ennyiért, de kár, hogy nincs részletesebb leírás, hogy pl. milyen Shimano váltó van rajta.
Ebből a típusból (life road) van Deore váltós is (ez nagyon jó), de van olyan, amin csak az "alap" Tourney v. hasonló váltó van.
Milyen évből származó modell?
Sajnos nem tudom melyik évből származik, utána kéne nézni.
16-os kerék? Nekem ez új. Úgy tudtam 26 és 28 colos létezik. A kényelem nagyon fontos, különben elmegy a kedvem a használatától.
26": MTB, Ha nem csak aszfalton akarsz menni vagy fel-le mész járdákról és nem tudod megemelni a kerekeket, akkor jó választás.
28": Trekking, cross, outi, Aszfaltra sokkal jobbak, mint az MTB, de jobban kell vele figyelni.
Montiból van még 27.5 és 29, de 160 centihez nehezebben találsz megfelelő vázméretet (főleg 29-ben.) Ezek kerékméretek.
26-osnál colos méretezés van, neked 15-16-s vázak kellenek.
Újabban viszont olyan a méretezés, mint a ruháknál, tehát S-es körüli vázat keress, ha 27.5-ben vagy 29-ben gondolkozol.
(#3 vagyok)
Érdekes, hogy ebből a Life Road típusból csak tárcsafékeset találok máshol...
Szerintem jó lehet a 43 cm-es váz. Én 170 cm vagyok, és 50-es vázam van (női), Merida.
ÉN mindenképpen maradnék a cross/trekking bicajnál, a MTB aszfaltra nehézkes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!