Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Montit így használni?

Montit így használni?

Figyelt kérdés

Mivel gyorsszáras az eredeti kerék is rajta, vennék vékony gumis, szintén gyorsszáras, 29-es vagy 28-as országúti tárcsafékes kereket rá, hogy jobban (könnyebben) lehessen vele haladni aszfalton. Ha tudom, hogy most csak aszfalton megyek vele, akkor érdemes kicserélni a túra előtt a kereket? Semmiből nem tartana igazából. Vagy nagyon hülyén nézne ki? Viszont az első telón nincs lock-out :/

Mint egy cross-trekking, olyan lenne.

2020. jún. 18. 14:51
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mekkora kerék helyére menne? 26-os montiba szerintem nem fog elférni. 27,5 helyére talán. A 29 és 28 amúgy ugyanaz a méret, csak a gumi más. Mindkettő 622-es felni méret. Ha sikerül megoldani, szerintem kicsit hülyén fog kinézni, de hát kit érdekel, ha praktikus. Amúgy én országúti kereket azért nem tennék rá, inkább valami trekking/gravel.
2020. jún. 18. 17:15
 2/7 A kérdező kommentje:
29-es a váz, tárcsafékes, szóval igen, akár 27.5-es is mehetne bele. Én se a legvéknyabb belső nélküli outi kerékre gondoltam, sokkal inkább amit mondasz, gravel vagy trekking.
2020. jún. 18. 18:24
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Oké, akkor elfér benne bármi. Viszont annak érdemes utána nézni, hogy minden kompatibilis-e, mert előfordulnak eltérések oúti és MTB méretek közt. Nem vágom annyira, hogy az országúti kerék passzol-e. Azt tudom, hogy pl. a 11 sebis kazettatestek nem egyformák.
2020. jún. 18. 18:28
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Schwalbe Big Apple gumit vegyél rá!

nem olcsó, de rohadtul jól lehet vele veretni!

és mivel 29-es és mivel van akár 2.35-ös szélességben is nem fog hikomatul kinézni, mert ez nem nem virsli méret - inkább hurka :D

A szélessége ellenére nagyon könnyű vele menni, alig van ellenállása és nagyon kényelmes is, mert ballonos. Nem érzel meg minden homokszemet az úton!

én a cross-omra vettem 2.0 méretben, mert nem fér vastagabb a vázba. Marhajól néz ki vele és haladósabb is lett!

[link]

2020. jún. 18. 21:48
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Azért az érdemes figyelembe venni, hogy attól, mert aszfaltra való gumit kap, egy 29" monti még nem lesz trekking célokra optimális, mert az áttétel helyi túrákra optimalizált. Trekkingre teljesen más fokszám az ideális. Szerintem nem sok értelme van ilyen összvért összekrakni. Rövid kiruccanásokra el lehet menni terepgumival is, hosszabb túrákra viszont érdemes egy erre a célra szánt bringát hadrendbe állítani...
2020. jún. 19. 09:26
 6/7 A kérdező kommentje:

Shimano CS-HG200

első: Shimano Altus FC-M315 36/22T

hátsó: Shimano CS-HG200 12-14-16-18-21-24-28-32T

Míg egy drágább 300 ezres cross-trekkingen:

első: Shimano FCT-6010 48/36/26T

hátsó: Shimano CS-HG500 11-12-14-16-18-20-22-25-28-32

Hasonló árú sima trekkingen:

első: Shimano FC-TY301 48/38/28T

hátsó: Shimano TZ-500 14-16-18-20-22-24-28T

Sok különbséget nem látok, szerintem 1-2 fogszám különbség nem a világ nem? De köszönöm a választ! És végülis igaz.

Csak ugye, egy kerékszett még mindig olcsóbb mint egy új bringa.

2020. jún. 19. 11:21
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Persze, csak azért írtam, hogy ne legyen csalódás, amikor nagytányér-kónuszon tekered és sima gumitól függetlenül feleannyira sem haladsz, mint a haver a crossal. (Igaz, amikor hegyre kell felmászni a baromi meredek, sziklás úton, akkor meg a cross vérzik el).
2020. jún. 19. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!