Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Országúti felnit ki lehet...

Országúti felnit ki lehet cserélni és a régi aggyal, küllőkkel használni?

Figyelt kérdés
2020. jún. 13. 20:30
 1/9 A kérdező kommentje:
Jó akkor nem
2020. jún. 13. 22:42
 2/9 anonim ***** válasza:
Miért ne lehetne. Küllőszám stimmeljen az aggyal.
2020. jún. 14. 07:51
 3/9 Alex Fly ***** válasza:
100%
Persze hogy lehet. De esélyes, hogy a küllőhossz eltérő, így azokat is cserélni kell - mondjuk az is alap, hogy nem használunk bontott küllőket, hanem alapból újat veszünk...
2020. jún. 14. 12:13
 4/9 A kérdező kommentje:
Mi az indok arra, hogy a régi küllőket ne használjuk újra? Persze ha bemegyek a boltba, gondolom mindenáron rám akarják sózni hogy azokat is cseréltessem ki, de akkor sem fogom. Nem tekerek annyit hogy most még ilyenre is költsek teljesen feleslegesen.
2020. jún. 14. 13:25
 5/9 Alex Fly ***** válasza:
100%

Az az indok, hogy a küllő is fárad és emiatt gyengül.

Ha egyszer egy küllő a kerékben a helyére került (pár száz kilométer után), akkor azt már nem célszerű onnan elmozdítani...

2020. jún. 15. 07:58
 6/9 Wadmalac ***** válasza:

"Mi az indok arra, hogy a régi küllőket ne használjuk újra?"

Ahogy AlexFly írja, a terhelés a küllőket gyengíti. Konkrétan ridegíti, hajlamosabbá válnak a törésre.

És még egy szempont miatt érdemes új küllőket venni.

A használt küllők a terhelésük révén nyúlnak. És nem egyformán.

Az eredetileg egyforma hosszú küllők 2-3 mm-t is letérhetnek hosszra használtan.

Na ez facán lehetetlenné teszi, de legalábbis állatira megnehezíti a fűzésnél ez egyenletes feszítés, pontos központra befűzés létrehozását.

Én speciel ezért nem használok soha használt küllőket, se saját célra, se ilyen fűzést nem vállalok senkinek.

Egy jó minőségű DT küllő tíz évesen, megnyaggatva is kibírja a szükséges terhelést, de a hosszváltozás miatt megkeseríti a fűzést, centrírozás munkáját.

2020. jún. 15. 14:55
 7/9 A kérdező kommentje:
Bementem a város egyik nagyra értékelt boltjába/szervizébe. Elmondtam, hogy szeretnék új felnit, új küllőkkel, lehetőleg ne a legalapabbat. Rákeresett, mondta megoldható, de van már komplett kerék 15 ezerért, kazettával, ami bár egyszerű de jó. A következő szint az 46 ezer (akciósan!), közte nincs semmi, igazából ha külön venném a felnit meg a küllőt akkor se jönnék ki jobban mert nincs is nagyon így, mindenhol kerekeket árulnak kompletten. ??? Most komolyan ettől féltem, hogy teljesen felesleges köröket fogok futni ezért, ráadásul nem is volt a kerékből mert épp elvitték. Azt tapasztalom hogy ezeknek a boltoknak igazából semmi létjogosultsága nincs, a neten keresgélve, fórumokat olvasva sokkal többre megyek, mint ide betévedve, egy ember véleményét meghallgatva. Szomorú hogy ez van, de egyszerűen nem hiszem el a csávónak, hogy nem lehet venni olyan felni/küllő párost, ami mondjuk 25 ezerből kijön, jobb a mostaninál, és csak 46 ezerért lehet kapni, vagy a legolcsóbbat 15-ért.
2020. jún. 16. 17:35
 8/9 Alex Fly ***** válasza:

@7: esetleg más helyen is körülnézhetsz. Ha nincsenek túl nagy igényeid, akkor egy normális minőségű kereket már 10k körül be lehet azerezni...

Javaslom az ebike webáruházát, ott elég nagy a választék és az árai is barátiak...

2020. jún. 16. 18:21
 9/9 Wadmalac ***** válasza:

Tényleg nem mérvadó ez az egyetlen bolt.

Én a singlespeedemhez fűzni akartam a gurigákat, mert a "bolti" olcsó kerekeket gyengének érzetem egy flip-flop ss-fixi terheléshez.

És láss csodát, kaptam egy első-hátsó kerék szettet, jó felnikkel, DT-vel fűzve, ipari csapágyas agyakkal, hátsó agy flip-flop (kétoldalas, SS racsni és fixis oldal), kompletten, harmincért.

Csak két lánckereket kellett rá vennem a két oldalra.

Szóval azért van normális árú jó kész guriga. Csak keresni kell.

Amit helyben fűznek, egyértelműen drágább lesz, mint a tömeggyártott.

2020. jún. 17. 07:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!