Országúti felnit ki lehet cserélni és a régi aggyal, küllőkkel használni?
Az az indok, hogy a küllő is fárad és emiatt gyengül.
Ha egyszer egy küllő a kerékben a helyére került (pár száz kilométer után), akkor azt már nem célszerű onnan elmozdítani...
"Mi az indok arra, hogy a régi küllőket ne használjuk újra?"
Ahogy AlexFly írja, a terhelés a küllőket gyengíti. Konkrétan ridegíti, hajlamosabbá válnak a törésre.
És még egy szempont miatt érdemes új küllőket venni.
A használt küllők a terhelésük révén nyúlnak. És nem egyformán.
Az eredetileg egyforma hosszú küllők 2-3 mm-t is letérhetnek hosszra használtan.
Na ez facán lehetetlenné teszi, de legalábbis állatira megnehezíti a fűzésnél ez egyenletes feszítés, pontos központra befűzés létrehozását.
Én speciel ezért nem használok soha használt küllőket, se saját célra, se ilyen fűzést nem vállalok senkinek.
Egy jó minőségű DT küllő tíz évesen, megnyaggatva is kibírja a szükséges terhelést, de a hosszváltozás miatt megkeseríti a fűzést, centrírozás munkáját.
@7: esetleg más helyen is körülnézhetsz. Ha nincsenek túl nagy igényeid, akkor egy normális minőségű kereket már 10k körül be lehet azerezni...
Javaslom az ebike webáruházát, ott elég nagy a választék és az árai is barátiak...
Tényleg nem mérvadó ez az egyetlen bolt.
Én a singlespeedemhez fűzni akartam a gurigákat, mert a "bolti" olcsó kerekeket gyengének érzetem egy flip-flop ss-fixi terheléshez.
És láss csodát, kaptam egy első-hátsó kerék szettet, jó felnikkel, DT-vel fűzve, ipari csapágyas agyakkal, hátsó agy flip-flop (kétoldalas, SS racsni és fixis oldal), kompletten, harmincért.
Csak két lánckereket kellett rá vennem a két oldalra.
Szóval azért van normális árú jó kész guriga. Csak keresni kell.
Amit helyben fűznek, egyértelműen drágább lesz, mint a tömeggyártott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!