Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A biciklin van első, hátsó...

A biciklin van első, hátsó lámpa a megfelelő színekben, van csengő, a kerekeken prizmák, de a fehér prizma hiányzik, ennyiért megbüntet a rendőr?

Figyelt kérdés
Van sárvédő, láthatósági mellény, fényvisszaverő csík.

2020. jún. 16. 08:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

8: ha lemerülne az elem...

Nekem a kis táskában mindig ott van egy ilyen első-hátsó minilámpa tartalékban. A Lidl-ben vettem, tán 500 ft-ért a kettőt. Piros és fehér fényű, arra pont jó, hogy ne büntessenek meg.

[link]

2020. jún. 16. 19:44
 12/17 anonim ***** válasza:

Ez tényleg csak arra lehet jó, de talán 200 méterről látszania kell...

Nekem is volt ilyen, de mióta egy normális lámpát használo esténként, nem is értem, hogyan mehettem ezekkel a vackokkal.

2020. jún. 16. 20:15
 13/17 anonim ***** válasza:

A Köhém rendeletet nem csak a 70. p-ig kellene olvasni, hanem a 116. p-ig, ugyanis ott részletezi a kerékpár felszerelését. A fehér fényvisszaverő is kötelező felszerelés.

[link]

Én örülök annak, ha egy bringás ilyen lelkiismeretesen akarja használni a kötelező felszereléseket, úgyhogy a legkevesebb segítség a pontos törvényi hivatkozás.

Hogy megbüntethet-e? Simán, ha éppen nincs rajtad sapka, bár viszonylag ritka a jelenség. A hatóság ugyanis a törvény betűjét kéri rajtad számon, az utolsó kettőspontig. És ha rendben van a kötelező felszerelésed, akkor nem adsz a hatóságnak támadási felületet sem.

2020. jún. 16. 20:19
 14/17 A kérdező kommentje:
Igen, be akarom tartani, nyilván nem csak amiatt, hogy a rendőr ne büntizzen meg, hanem azért, mert fontos a biztonság. Majd beszerzünk egyet, remélhetőleg minél hamarabb.
2020. jún. 16. 21:36
 15/17 anonim ***** válasza:
54%
Kérdező, kicsit túlaggódod ezt a dolgot. Ha a rendőr látja, hogy normálisan felszerelt bringával közlekedsz és nem állató módjára, akkor nem fog kötözködni. A prizma ugyan benne van a rendeletben, de most őszintén, a két egymástól függetlenül működő fék is és ez utóbbi ténylel alapvető fontosságú a közlekedésbiztonság szempontjából. Ehhez képest a biciklis futárok nagy része fixivel tolja, amin nincs fék. És őket sem büntetik, pedig ezért érdemes lenne.
2020. júl. 27. 08:11
 16/17 A kérdező kommentje:

A te véleményed lehet az, hogy más "túlaggódja", csakhogy nem az számít, hogy neked erről mi a szubjektív nézőpontod!

Nem olyanokról fogok példát venni, akik nem tartják be a vonatkozó szabályokat, rendeleteket!

2020. júl. 27. 09:07
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a törlést.
2020. júl. 27. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!