A biciklin van első, hátsó lámpa a megfelelő színekben, van csengő, a kerekeken prizmák, de a fehér prizma hiányzik, ennyiért megbüntet a rendőr?
8: ha lemerülne az elem...
Nekem a kis táskában mindig ott van egy ilyen első-hátsó minilámpa tartalékban. A Lidl-ben vettem, tán 500 ft-ért a kettőt. Piros és fehér fényű, arra pont jó, hogy ne büntessenek meg.
Ez tényleg csak arra lehet jó, de talán 200 méterről látszania kell...
Nekem is volt ilyen, de mióta egy normális lámpát használo esténként, nem is értem, hogyan mehettem ezekkel a vackokkal.
A Köhém rendeletet nem csak a 70. p-ig kellene olvasni, hanem a 116. p-ig, ugyanis ott részletezi a kerékpár felszerelését. A fehér fényvisszaverő is kötelező felszerelés.
Én örülök annak, ha egy bringás ilyen lelkiismeretesen akarja használni a kötelező felszereléseket, úgyhogy a legkevesebb segítség a pontos törvényi hivatkozás.
Hogy megbüntethet-e? Simán, ha éppen nincs rajtad sapka, bár viszonylag ritka a jelenség. A hatóság ugyanis a törvény betűjét kéri rajtad számon, az utolsó kettőspontig. És ha rendben van a kötelező felszerelésed, akkor nem adsz a hatóságnak támadási felületet sem.
A te véleményed lehet az, hogy más "túlaggódja", csakhogy nem az számít, hogy neked erről mi a szubjektív nézőpontod!
Nem olyanokról fogok példát venni, akik nem tartják be a vonatkozó szabályokat, rendeleteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!