Kettő kerékpár közül tudok választani, ti melyiket vennétek és miért? /Kellys vs Dema Loara
Köszi! Ment a like. Csak most beleültettétek a fülembe az első féket:D és a Kellysnek nem hidraulikus tárcsafékje van.... ezért most a fejemben egy kérdőjel van. Nézegetem már kb egy hete, de sehol nincs S es méretben semmisem :D És árban is kb ez a Kellys Clea 30 itt a "legolcsóbb" máshol 10-15el több ez is...
Szóval a fék miatt kicsit félek most, hogy a Kellys az jó-e vagy megéri-e.
Megérni megéri. Ha egy kicsit többet szánsz rá, akkor kaphatsz hidraulikus tárcsafékeset is. Nem tudom mennyire rugalmas a kereted, de hidd el, sokkal kevesebb gondod (nulla) lesz a hidraulikus tárcsával. Betétet szökőévente egyszer kell cserélni, állítgatni sose kell.
De ezzel a Kellysszel se fogsz rosszul járni, nem rossz ez ennyiért.
Mit szólsz ehhez? Nem olyan szép rózsaszínű, mint a Kellys, de árban ugyanannyi és hidraulik tárcsás:
Igaz nem olcsó Shimano cuccokkal van szerelve, hanem olcsó decathlonosokkal.
Vagy ha nem kell a teleszkóp, mert aszfalton vagy földes, kavicsos utakono használod csak és rászánsz kicsit többet:
A Kellys V-fékeitől félni nem kell. Meg fogsz állni azzal is. A hidraulikus előnye ebben a kategóriában inkább az adagolhatóság. Szerintem megveheted nyugodtan, ha elfogytak az egyéb lehetőségek.
14: Az Riverside 900-at én is nézegetem már egy ideje, de a Microshift váltóktól és Tektro fékektől tartok. Pedig melóba járósnak pont alkalmas lenne.
Az RC120-at elvetném a gagyi mechanikus tárcsafék miatt. Azt én egyből a kukába hajítanám, de a fék cserével az már egy 200ezres bringa lesz. Amúgy jó kis fürge gép lehetne egy ilyen trekkinghez képest.
Valóban, nem láttam, hogy mechanikus a fékje - ettől még a kukába hajítást erős túlzásnak tartom :) Nem olyan rossz az, de valóban annyival nem jobb a mechanikus tárcsa a V féktől, hogy megérje ezért kiadni 30e-rel többet.
Viszont a teleszkópra szerintem nem lenne szükséged. Nem csak nehezíti a biciklit, de drágítja is. Esetleg egy teleszkóp nélkülit kereshetnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!