Mi a véleményetek a Kellys kerékpárokról?
Meglepődtem mennyire kedvező az áruk a nagyobb konkurensekhez képest.
Giant, Cube, Merida, Trek stb képest.
p: Merida Big nine 200 rúgós teleszkóp alivio, altus váltó ez mind 270-ért addig a kelly ad hidros fékek, deore váltás, levegős teló.
29er-t szeretnék túrázáshoz, meg erdei utakhoz erre gondoltam ki a merevfarú 29ert.
Jó az, nincs vele semmi gond. Persze, hogy olcsóbb, mint egy Trek, Merida, stb., mert nem költenek annyit marketingre, nem rendeznek és vesznek részt versenyeken, nincs külön csapatuk, stb.
A felszereltséget nézd. Nekem volt Kellysem, az egyik legolcsóbb trekking sok évvel ezelőtt, munkába járásra meg kirándulásra. Nem volt vele különösebb baj.
Kedvező árak... nagyon azok, mikor Tourney meg Joy felszereltséggel, annyiba kerülnek mint a "noname" egyéb szlovák és lengyel gépek min. Acera / Alivio felszereltséggel, és hidrós tárcsafékkel, nem mechanikussal.
Kelly's
Cube:
Kelly's
Cube:
Szerintem van különbség, és nem a Kelly's javára. És a legjobb az egészben az, hogy ettől van még jobb felszereltségű is, kicsit olcsóbban!! csak keresni kell.
A Kelly's szlovák (vagy cseh?), a Cube meg német, logikus, hogy drágább.
Igen, tudom, hogy a Cube-ot nem Németo-ban gyártják, de általában csak a vázat gyártatják a távol-keleten és az összeszerelés Németo-ban megy. Természetesen Szlovákiában olcsóbb a munkaerő, a gyár és még sok más, amit beépítenek egy kerékpár árába.
Plusz egy bizonyos szint felett már annyit költenek marketingre, hogy azt és a nevet kell megfizetni (pl. Specialized). A Cube még az olcsóbb nyugati márkák közé tartozik.
Hmm... nem néztem meg, mert nem gondoltam volna, hogy a Cube olcsóbb, de mondjuk mindkét esetben egy 2020-as Kellyst hasonlítasz 2019-es Cube-hoz és azért olcsóbb a Cube. A korábbi évek raktáron maradt modelljeit olcsóbban szokták adni. Egyébként egy árban és felszereltségben vannak:
Claris, 279e [link]
Claris, 279e [link]
Itt meg a Kellys talán picit jobb, mégis olcsóbb
169e [link]
189e [link]
Szóval változó, de nagyjából egy árban vannak, köszönhetően, hogy a Cube nem költ hatalmas összegeket marketingre, csapatkora.
A Kellys most emelt árakat, legalábbis a magyar forgalmazó, ami gondolom abból adódik, hogy ők is drágábban kapják. A kerékpárboltok lefosztása után már csak 2020-as modellt kaptam, ebből is összesen 4db volt a központi raktárban. Én két hete rendeletem meg az enyémet, 199.990Ft volt (Spider 50), most ugyanez a modell 210.990Ft. Tehát a 2020-as modellek ára megy felfelé, a tavalyiaké meg marad ugyanannyi, ezért lehet olcsóbb a tavalyi Cube az idei Kellysnél.
Egyébként szerintem teljesen ugyanaz a kategória mindkettő, tök mindegy, hogy az egyik vázat Szlovákiában gyártják, a másikat meg Németországban, a rajta lévő hajtómű, váltó, fék és villa ugyanazoktól a (Távol-Keleten gyárttató) cégektől való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!