Balatoni keleti kis kört bringával melyik irányba jobb kezdeni?
ha az óra járásával ellentétesen mentek akkor szembe fog sütni végig a nap, ha az óra járásával megegyezően Siófok-Szántód-Tihany-..., akkor meg háttal fog sütni és mire a világosi magaspartra értek este fél7-7 körül pont szemben fog sütni és szép aranyhidat fogtok látni.
4:
"ha az óra járásával ellentétesen mentek akkor szembe fog sütni végig a nap, ha az óra járásával megegyezően Siófok-Szántód-Tihany"
Nem azon múlik, hogy honnan süt a nap, hogy az óra járásával ellentétesen mész, vagy megegyezően. Hanem azon, hogy honnan indultál. Ha a keleti végéből indulsz a tónak, akkor mindegy, hogy a déli vagy az északi parton kezdesz, reggel hátulról fog sütni a nap.
Ne izélgess már utolsó, hanem olvasd el a kérdést rendesen!
Siófokról indulnak!
Ebben az esetben ahogy mennek CW szépen beforog mögéjük a nap és nem fogja kisütni a szemüket - persze ha nem lesz szakadó eső :DDDDD
én úgy szoktam menni, hogy ne szembe süssön, miért hunyorogjak egész nap?
Illerte a szélirányt szoktam figyelmbe venni reggel. Ha nagyon hosszabb szembe fújna, akkor inkább (f)ordítva megyek.
Persze nem csak az számít, hogy honnan indulnak, hanem az is. hogy mikor... például este 10-kor nem fog sütni egyik irányból sem :D
Én a széljárást figyelem általában.
Ha nyugatról fúj, akkor Siófokról keletre indulnék, Így a hátszél többet segít a laposon, mint amennyire a pofaszél gátol a dombos oldalon.
De ha Északias a szél, akkor Szántód felé indulnék. Így az Almádi-Világos szakaszon ér a hátszél. (a szembeszél meg a kompolásnál talál)
Domborzat szempontjából jobb kelet felé indulni. akkor az elején letudhatóak a kellemetlen emelkedők. és a végén van egy kis tingli-tangli.
8:
Nem izélgettelek, csak kijavítottam a téves állításodat. Ha reggel indulsz, este érkezel, akkor óramutató járásával ellentétesen haladva egyedül a Siófok-Balatonvilágos szakaszon fog szembe sütni a nap, ahogy az óramutató szerinti kör esetében is ugyanott este Világos és Siófok között.
Végig akkor fog a szemedbe sütni a nap, ha Keszthelyről indulsz reggel, és este érkezel vissza, és ekkor is mindegy, hogy mi a bejárási irány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!