Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Megéri az árát, vagy több baj...

Megéri az árát, vagy több baj lesz vele, mint haszon?

Figyelt kérdés
Kerékpár vásárlás előtt állok. Szerinted megéri a Merida crossway 40 kerékpáron lévő hidraulikus fék az árát, vagy inkább a bowdenes amivel kevesebb a baj?

#Merida #Hidraulikus fek
2020. máj. 26. 18:38
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem megéri. Semmivel sincs több gond vele, mint egy bovdenessel. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom 10 év tárcsafékes bringázás után.
2020. máj. 26. 18:58
 2/5 anonim ***** válasza:
Megéri. Szintén hidraulikus tárcsás tapasztalattal mondom. Volt 3 különböző, nem vennék többet mechanikusat/bowdeneset. Semmivel sincs vele több baj, mint a bowdenessel, sőt egyáltalán nincs. Nem kell állítgatni ahogy kopik a fékpofa, nem kell állítgatni ha nyúlik a bowden, sokkal jobban lehet adagolni a fékerőt, karbantartás nem kell neki, ha néhány év után esetleg levegős lesz, akkor elviszed szervizbe ha nincs kedved megcsinálni otthon és párezer Ft-ért újra jó lesz évekig.
2020. máj. 26. 19:08
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Gyakori tévedés, hogy a bowdenessel "kevesebb a baj". Az összegyűlt tapasztalatok alapján valójában a hidróssal hosszabb távon sincs semmi probléma, szóval ezt a bowdenesnek nehéz behozni, de cserébe legalább gyengébben fog.
2020. máj. 26. 23:01
 4/5 anonim ***** válasza:

nekem van bowdenes és hidraulikus tárcsafékem is.

a bowdenessel sokkal több bajom van......

már most az ideg futkozik a hátamon ha arra gondolok hogy állítani kell rajta.....

10 éve van meg, de szerintem még nem volt olyan hogy jó lett volna - még gyári állapotban sem. vagy súrolt, vagy nem fogott... a beállítás rémálom. a működési elvéből fakadóan a tárcsa kúposra deformálódik fékezéskor, ezért a betétek is ék alakúra kopnak. illetve a tárcsát is sokszor kell centrírozni.

a hidrást meg kitakarítom és megyek vele...

2020. máj. 26. 23:49
 5/5 anonim ***** válasza:

Semmi gond a hidraulikussal.

1-3 évente olajat kell cserélni benne, amit a szervizben megcsinálnak neked.

Egyedül a Hayes Sole fékeket kell kerülni, de lehet, hogy már nem is gyártják.

2020. máj. 27. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!