Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ha a biciklim napok óta...

Ha a biciklim napok óta fejjel lefelé van tárolva, akkor a hidraulikus fék nem fog belevegősödni?

Figyelt kérdés
Valahol mintha hallottam volna egy ilyet, hogy ha a fékkel fejjel lefelé van, akkor buborék kerülhet a fékbe.

2020. máj. 20. 17:24
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha volt a fékfolyadék tartályban buborék, az elvándorolhat a féktestbe, ahol már gondot okoz fékezésnél. Ha felállítod, és meghúzod a féket, egyből érezni fogod, hogy levegős-e. Ha nem volt benne levegő, akkor valószínűleg nem lesz gond.
2020. máj. 20. 18:02
 2/5 anonim ***** válasza:

nekem 2 hidra tárcsás bicajom van, azaz 4 fék.

az egyik bicajnál az első fék valszeg kicsit levegős, mert amikor fejre állítom, akkor utána felpuhul, beesik a kar.... - van légtelenítő szettem, de lusta vagyok megcsinálni :DDDD

azt csináld, hogy amikor visszafordítod a bicajt a kerekeire akkor ne menj vele azonnal, várj egy kicsit és pumpáld meg a kart többször egészen addig amíg fel nem keményedik. utána már jó lesz! lehet kelleni fog 10-20 pumpálás is.

a másik három féknél nincs ilyen problémám, ott bármeddig van fejreállítva nem puhul fel a kar.

igaz volt amit én légtelenítettem, úgyhogy abban biztos nincs levegő

2020. máj. 20. 19:13
 3/5 anonim ***** válasza:

Csak attol,hogy fejjellefelé tárolod nem lesz levegős.

Ha van benne bubi az viszont vándorolnifog.

A teló viszont biztosan zokonveszi a fejellefelé tárolást.

2020. máj. 23. 00:16
 4/5 A kérdező kommentje:
Miért? Egyébként csak 3 napot állt fejjel lefelé a bicikli.
2020. máj. 23. 00:27
 5/5 A kérdező kommentje:
Ja és levegős telók vannak rajta.
2020. máj. 23. 00:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!