Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen cipőt vegyek mountain...

Milyen cipőt vegyek mountain bike-ozáshoz?

Figyelt kérdés
Platformpedált használok, szóval nem muszáj benne lennie ilyen spd-s cuccnak, a lényeg, hogy valami olyan kéne aminek a talpa nagyon terepre való, mert legutóbb is toltam fel a biciklit egy elég meredek poros emelkedőre az erdőben és többször is megcsúszott a cipőm (jelenleg ilyen sima talpú van), meg hát azért is kéne ilyen terepre való hogy a pedálon stabilabb legyen. Mit ajánlotok? Maximum 30 ezerig.

2020. máj. 16. 09:35
 1/5 TR75 ***** válasza:

Valamilyen túracipő?

Amúgy a pedálról lecsúszás megakadályozható egy ilyesmi klipsszel:

[link]

Én ilyet használok (igaz, nem montihoz, hanem gravelhez, meg városban is). Nem kell ügyelnem sáros terepen, ha tolom a bicajt, vagy gyalog bóklászom, hogy a patentpedál telemegy szutyokkal. Olyan cipőt húzok, ami nekem kényelmes. Jelenleg egy mezei bőr félcipőt használok (az azért feltétel, hogy viszonylag merev legyen a talpa), de tervezek valamit direkt ilyen célra beszerezni. Ezen gondolkodom:

[link]

Országútira nyilván jobb az spd, de szerintem montihoz meg egyszerű tekergéshez praktikusabb a klipsz + valami kényelmes cipellő.

2020. máj. 16. 11:21
 2/5 tothp ***** válasza:
Platform pedálhoz én egy merevebb talpú túrabakancsot használtam. Nekem bevált.
2020. máj. 16. 13:41
 3/5 anonim ***** válasza:

Én spd-t használok de nagyon gondolkoztam olyan cipön amibe utólag is betehető. Azzal az a bökkenő,hogy ha beteszed akkor utána már csak spd- marad. De ez 10éve volt....

Szerintem nézz utána hátha megoldották és vissza is forditható a folyamat.Azaz ha akarod sima cipő,ha "szerelsz" egy kicsit akkor spd.

2020. máj. 16. 13:42
 4/5 tothp ***** válasza:
Lehet kapni (néha a négybetűs diszkontokban is) olyat, amiben alapból be van csavarozva egy darab "talp". Így hagyományos pedálhoz jó. És a kis betét helyére be lehet tenni a stoplit. És ez vissszafelé is működik.
2020. máj. 16. 14:51
 5/5 anonim ***** válasza:
Én montizáshoz nem használnék spd-t, veszélyesnek tartom. Vannak direkt platform pedálhoz való cipők, pl. Five ten freerider. Érdemes ezek közt körülnézni.
2020. máj. 17. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!