Milyen cipőt vegyek mountain bike-ozáshoz?
Valamilyen túracipő?
Amúgy a pedálról lecsúszás megakadályozható egy ilyesmi klipsszel:
Én ilyet használok (igaz, nem montihoz, hanem gravelhez, meg városban is). Nem kell ügyelnem sáros terepen, ha tolom a bicajt, vagy gyalog bóklászom, hogy a patentpedál telemegy szutyokkal. Olyan cipőt húzok, ami nekem kényelmes. Jelenleg egy mezei bőr félcipőt használok (az azért feltétel, hogy viszonylag merev legyen a talpa), de tervezek valamit direkt ilyen célra beszerezni. Ezen gondolkodom:
Országútira nyilván jobb az spd, de szerintem montihoz meg egyszerű tekergéshez praktikusabb a klipsz + valami kényelmes cipellő.
Én spd-t használok de nagyon gondolkoztam olyan cipön amibe utólag is betehető. Azzal az a bökkenő,hogy ha beteszed akkor utána már csak spd- marad. De ez 10éve volt....
Szerintem nézz utána hátha megoldották és vissza is forditható a folyamat.Azaz ha akarod sima cipő,ha "szerelsz" egy kicsit akkor spd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!