120-140 mm-t mozgó első teleszkópok?
Melyek ajánlottak, szinte csak terepre való felhasználásra, kb. 30 ezer forint környékéig, használtan?
Vagy ennyiből értelmeset nem kapni, csak valami széthajtottat / törtet? Újonnan sajnos nincs keret venni...
Vagyis ebben az árkategóriában csak alapok vannak, 80-100 mm mozgással.
Neten most újonnan - ha találni jó áron... - SR Suntour XRC-k vannak, amik mozognak 120-at, és ráadásul levegősek. Csak ugye, 70-80 ezernél indulnak. Annyiból már komolyabb használtat veszek.
Oké, hogy nem DH felhasználásra jobb a meredekebb szög. De ha valaki már belejön, és nem csak XC-re akarja használni a gépét? Sokan merev vázassal kezdenek, nem egyből fully-val. Láttam már duplavállast is merevváz alatt, bár az gondolom első adandó alkalommal tépi is a fejcsövet le a fenébe...
Én elsőre egy 80mm s telót csaptam a gépbe,tökéletes volt. 100at még elvitt volna. Annál többel már lapos lett volna.
A duplavál csak akkor elvetemült,ha sokat mozog.
Illetve számit,hogy mennyire merev a villa vagy a váz. De ebbe ne menjünk bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!