A kerékpárom első fékét leszedtem festés miatt majd mikor ma visszaraktam a fék nem húz vissza azaz csak rajta van ha visszarakom a bowdent es meghúzom akkor rásimul a felnire de ott marad. Mit tegyek?
Van egy a féken (nem tudom hogy hívják, amin maga a fékpofa van, tehát nem a fékkaron) egy csavar, amivel a visszahúzás erősségét lehet állítani.
Majd biztos jön valaki, aki jobban elmagyarázza. Vagy keress egy videót a fék beállításáról, van kb. 3496db.
" jön valaki, aki jobban elmagyarázza"
Nyilván csak összezavarná ezt a valakit az a felesleges információ, hogy milyen rendszerű ez a drótnélküli fék. Ami nem megy vissza... 1-2 fénykép meg totál időpocsékolás lenne.
A féktartó tüskék belső részén van egy lukas lemez, általában 3 luk szokott lenni rajta, itt láthatod:
Ebbe kell betolni a fékből kiálló tekercsrugó végét. Ha nem találod a rugó végét, akkor vagy eltörött, vagy valami eldeformálódott a fékben.
Hát ha fordítva szerelted fel és a rugó vége a rögzítőlyuk helyett a másik oldalon szavadon lóg, akkor ne csodálkozz azon, ha nem a rendeltetésszerű működésében némi zavar támadt.
Én első körben normálisan szerelném fel a helyére. De te tudod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!