Somogyban (főleg Kaposvár közelében) NEM bicikliutas útvonalak?
Én is a javaslom posta kocsi utat , Szigetvárig el lehet menni rajta! Jó buli, főleg 35 fok melegben!
De az azzal párhuzamos Kecskeháton vezető út is kiváló terep!
Aztán ha Szennán felmész a dombra Patca felé ott jobbra, az az út is nagyon frankó, el lehet menni rajta Visnyeszéplat felé.
Kaposszerdahelytől a régi kisvasút nyomvonalán végig lehet menni a Ropolyi tóig.
Kardosfa mellett is van egy jó út a Ropolyi várhegyre, majd onnan le Zselickisfalud felé.
A Lonkahegyről végig ki lehet menni Gálosfáig földúton!
Összedobok egy térképet majd este....
"Tudom, hogy a legtöbb természetvédelmi területen (ha nincs külön jelöve), nem mehetek kerékpárral"
A "Természetvédelmi terület" tábla önmagában nem tiltja a belépést.
A sárgák a fődutak
de természetesen másfelé is érdemes eltekercselni
nem nagyon lehet eltévedni a Zselicben, mert nem kell sokat menni ahhoz, hogy lakott területre érjen az nber.
A turista utakon lehet és szabad is kerékpározni - változott a törvény.
tök jó a Zselicben tekerni. Vagy az van, hogy száraz időben bokáig ér a por, vagy nedves a lösz és térdig ér a sár! :DDDDD
Ha eldugott helyekre szeretnél eljutni, akkor ajánlom a geocaching.hu-t sok olyan terület van ahová csak elvetemültek mennek - ergi nincs tömeg és "természetközelibb, földutas/ösvényes megoldás"!
Köszönöm mindenkinek, nagyon megleptetek a gyors válaszokkal. :)
4-es: a belépést nem, de én úgy tudom, hogy pl biciklivel nem mehetsz olyan túraútvonalon, ami nem arra van kijelölve. Persze, ahol járművek által (is) használt út van ott lehet menni. De javítsatok ki, ha tévedek, én leszek a legboldogabb :)
Idemásolom egy régebbi válaszomat:
Tudom ajánlani az Oruxmaps appot + Openstreetmap térképet. Az app ingyenesen is teljesen jól működik, de támogathatod a fejlesztőt. Itt kell letölteni, a Playon a fizetős verzió van fenn:
Térképet itt lehet letölteni:
Az OSM nagyon feljött az utóbbi években, rengeteg földút, felület, objektum került fel rá, túrázásra is alkalmas
"Az OSM nagyon feljött az utóbbi években, rengeteg földút, felület, objektum került fel rá, túrázásra is alkalmas"
Köszi!
jónéhány órát beletettem a környékem szerkesztésébe....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!