Bicikliváltón mit jelent H és az L?
Az előző kettő válaszból nem sokat tudhattál meg szerintem, próbálom részletesebben elmagyarázni:
Tehát igen, high és low-t jelent, azaz a váltó felső, és alsó határát. Meddig "tolja" vagy engedje a láncot, alsó vagy felső határnál. Tehát ha pl. felváltasz 9-esbe (9-es váltón) akkor hol "álljon meg" a váltó. Tehát hogy ne vigye lejjebb a láncot, ne vigye túl a lánckeréksoron, mert akár le is dobhatja a láncot a lánckeréksorról. Vagy másik eset ami elő szokott fordulni, hogy a váltókaron váltasz 8-ból 9-be, és ne makar leváltani. Ez azért van mert rosszul van beállítva ez a határolócsavar. Ilyenkor kintebb kell engedni a váltót, és le fog tudni váltani 9-esbe.
Remélem segítettem, de ezernyi leírás, és segítség van az interneten. Itt van pl. ez a videó, ebben minden benne van: https://www.youtube.com/watch?v=WwDyEiUlja0
Előző vagyok...
Félreértettem a kérdést, így van, ahogy az első kettő válaszoló írta. Számok helyett a kisebb, és a nagyobb lánckereket mutatja elől.
Arra kell figyelni hogy ne nagyon legyen keresztbe a kettő. Tehát ha elől 3-asban vagy pl. (a legnagyobb elől), akkor hátul minél kisebben legyél. Kb a lánckeréksor feléig felmehetsz, de onnantól inkább válts az első váltón középsőre vagy kisebb lánckerékre. Tehát így általánosságban (példaként vegyünk egy 3x9-es áttételt): ha elől 1-es ben vagy, akkor hátul 9 és 5 között legyél, ha elől 2-esben vagy, akkor hátul lehetsz akárhol, ha elől 3-asban vagy, akkor hátul 5 és 1 között legyél.
Persze nem kell így pontosan nézegetni, de nagyjából így kell lennie.
Na pont fordítva írtam. Mindig összekavarom a számokat a lánckerekek méretével... Tehát:
3x9-es áttételnél:
Ha elől 1-esben vagy, akkor hátul 1 és 5 között legyél,
ha elől 2-esben vagy, akkor hátul akárhol lehetsz,
ha elől 3-asban vagy, akkor hátul 5 és 9 között legyél.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!