Mit állítsak a váltón?
Szóval vagy felfelé pl5ről 6ra vált rendesen vagy lefelé pl 6ról 5re.
De fel és le is rendben azt valahogyan nem.
Próbáltam állítani lent a váltón található spanoló csavarral de akkor is az a eredmény.
A bicaj 2 éves és nincs leatrapálva.
Kanális partokon illetve erdőben használom.
Kellys Mtb ről van szó.
Köszönöm a válaszokat!
Ha fent a kezednél is van olyan spanoló csavar mint lent akkor pattanj fel és térülj bele néhány karikát és közben állítsd a spanolót! csak fél fordulatot egyszerre. Ha jobb lett, akkor megint egy felet. Ha rosszabb akkor visszafelé egy felet és felet a másik irányba.
Ha csak alul van spanoló akkor kicsit nehezebb, mert mindég le kell szállni.
Ga ráülsz görbül a váz meg a tengely kicsit és lehet máshogy vált a váltó mint állványon
Ha 6bül 5be nem megy akkor spannolni kell rajta, mert laza a bowden
ha 5bül 6ba nem akar menni akkor meg kicsit lazítani, mert túl feszeg
csak fél fordulatoként csinálja kend, mert nagyon gyorsan el lehet b..ni! :D
(a kanálban van a két kis lánckerék ami vezeti a láncot)
a legfontosabb!!!
legyen tiszta a lánc!
legyen tiszta a váltó!
legyen tiszta és járjon könnyen a bowden!
legyen tiszta az összes alkatrész és legyen megfelelően lekenve!
ez legyen az első váltóállításnál! minél koszosabb, annál rosszabbul vált a váltó!
Ha tiszta és megfelelően kent váltó, a váltóállítás fele már meg is van!
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Már tudom mire go gondoltam én mégpedig a finom hangolóra az található a váltón ál lent.
De ugye van fent is a kormány részen is.
Akkor melyikkel próbálkozzam?
Mert tegnap a hátsó lenti finom hangolót próbáltam de őszintén a sok fel le ugrálásban elfáradtam nem is a biciklizésben.
A váltónál a bowdenfeszesség-állító van.
Jó lenne képet látni a váltóról, meg a váltókarról, mert így látatlanban nem nagyon lehet mit mondani. Vagy esetleg a bringa típusa is segíthet.
Kellys spider 30 a típusa.
Köszönöm 😊
Ha jól látom, Acera váltó van rajta.
Szerintem próbáld meg tekerés közben a váltókarnál tekerni a bowdenfeszesség-állítót. Mindig egy negyed fordulatot. Pár hete én is így állítottam az én bicómon (nálam csak a 6-os fokozattal volt gond, folyton megpróbált eggyel feljebb [mármint a kisebb fogaskerékre] ugrani a lánc, de ahogy kicsit tekertem a feszességállítón, helyreállt a rend).
Ha nagyon nem boldogulsz vele, nyugodtan vidd el a szervizbe és mondd el nekik, hogy lehet, hogy az állványon jó, de terhelés alatt nem megy rendesen.
Köszönöm megpróbálom lehet még ma ha nemfog az eső esni.
Szweviz az a legutolsó lenne vagy másik szerviz de ugye mivel nem nála vásároltam és nem kellys úgy nem örül a munkának.
A kellysben pedig már 4x eljátszották a beállításokat az állványon..
Mondtam is eladni azt tudtok de mást azt sajnos nem.
Tudom nemvolt szép de elment a türelmem az egész csapatjuktól!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!