Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mit állítsak a váltón?

Mit állítsak a váltón?

Figyelt kérdés

Szóval vagy felfelé pl5ről 6ra vált rendesen vagy lefelé pl 6ról 5re.

De fel és le is rendben azt valahogyan nem.

Próbáltam állítani lent a váltón található spanoló csavarral de akkor is az a eredmény.

A bicaj 2 éves és nincs leatrapálva.

Kanális partokon illetve erdőben használom.

Kellys Mtb ről van szó.

Köszönöm a válaszokat!

2020. ápr. 18. 17:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha fent a kezednél is van olyan spanoló csavar mint lent akkor pattanj fel és térülj bele néhány karikát és közben állítsd a spanolót! csak fél fordulatot egyszerre. Ha jobb lett, akkor megint egy felet. Ha rosszabb akkor visszafelé egy felet és felet a másik irányba.

Ha csak alul van spanoló akkor kicsit nehezebb, mert mindég le kell szállni.

Ga ráülsz görbül a váz meg a tengely kicsit és lehet máshogy vált a váltó mint állványon

Ha 6bül 5be nem megy akkor spannolni kell rajta, mert laza a bowden

ha 5bül 6ba nem akar menni akkor meg kicsit lazítani, mert túl feszeg

csak fél fordulatoként csinálja kend, mert nagyon gyorsan el lehet b..ni! :D

(a kanálban van a két kis lánckerék ami vezeti a láncot)

a legfontosabb!!!

legyen tiszta a lánc!

legyen tiszta a váltó!

legyen tiszta és járjon könnyen a bowden!

legyen tiszta az összes alkatrész és legyen megfelelően lekenve!

ez legyen az első váltóállításnál! minél koszosabb, annál rosszabbul vált a váltó!

Ha tiszta és megfelelően kent váltó, a váltóállítás fele már meg is van!

2020. ápr. 19. 00:14
 12/18 TR75 ***** válasza:
100%
Ha a gond nem csupán az első vagy az utolsó sebességnél jelentkezik, akkor valószínűleg bowdenfeszesség-probléma van, az állítójával orvosolható.
2020. ápr. 19. 01:52
 13/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Már tudom mire go gondoltam én mégpedig a finom hangolóra az található a váltón ál lent.

De ugye van fent is a kormány részen is.

Akkor melyikkel próbálkozzam?

Mert tegnap a hátsó lenti finom hangolót próbáltam de őszintén a sok fel le ugrálásban elfáradtam nem is a biciklizésben.

2020. ápr. 19. 12:37
 14/18 TR75 ***** válasza:

A váltónál a bowdenfeszesség-állító van.

Jó lenne képet látni a váltóról, meg a váltókarról, mert így látatlanban nem nagyon lehet mit mondani. Vagy esetleg a bringa típusa is segíthet.

2020. ápr. 19. 12:49
 15/18 A kérdező kommentje:

Kellys spider 30 a típusa.

Köszönöm 😊

2020. ápr. 19. 13:00
 16/18 TR75 ***** válasza:
100%

Ha jól látom, Acera váltó van rajta.

Szerintem próbáld meg tekerés közben a váltókarnál tekerni a bowdenfeszesség-állítót. Mindig egy negyed fordulatot. Pár hete én is így állítottam az én bicómon (nálam csak a 6-os fokozattal volt gond, folyton megpróbált eggyel feljebb [mármint a kisebb fogaskerékre] ugrani a lánc, de ahogy kicsit tekertem a feszességállítón, helyreállt a rend).

Ha nagyon nem boldogulsz vele, nyugodtan vidd el a szervizbe és mondd el nekik, hogy lehet, hogy az állványon jó, de terhelés alatt nem megy rendesen.

2020. ápr. 19. 13:45
 17/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm megpróbálom lehet még ma ha nemfog az eső esni.

Szweviz az a legutolsó lenne vagy másik szerviz de ugye mivel nem nála vásároltam és nem kellys úgy nem örül a munkának.

A kellysben pedig már 4x eljátszották a beállításokat az állványon..

Mondtam is eladni azt tudtok de mást azt sajnos nem.

Tudom nemvolt szép de elment a türelmem az egész csapatjuktól!!

2020. ápr. 19. 14:05
 18/18 anonim ***** válasza:
A Kellys nem egyenlő más szervizekkel. Ha a budai bolt és szervizre gondolsz, azok tényleg nullák. Vidd normális helyre ha már nem garanciális.
2020. ápr. 19. 23:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!