Hátsó váltón hogyan állítsak?
Figyelt kérdés
Pár hete jelentkező probléma, hogy ha hátul váltok, kattog, zörög, nehezen megy feljebb (ritkábban lejjebb) a lánc. Megesik, hogy újra kicsit meg kell nyomnom a váltókart, mintha nem kerülne egyből a megfelelő síkba a lánc.
Nem tudom, így érthető-e a problémám.
2019. júl. 17. 12:16
1/4 anonim válasza:
Lehet koszos/kopott a bowdenezés, görbe a váltófül, és kopott a lánc/fogaskoszorú is. Vagy csak nincs jól beállítva. Mind okozhat szar váltást.
2/4 A kérdező kommentje:
Akkor úgy kérdezem, hogy én, aki nem ért hozzá, tudok-e tenni valamit (vagy legalább megpróbálni) ez a kattogás ellen azelőtt, hogy szervízbe vinném?
2019. júl. 17. 12:49
3/4 anonim válasza:
Persze hogy tudsz, a youtube-on tucatnyi video van, hogy kell beállítani a váltót. Ugyanakkor kárt okozni is tudsz, ha pl. a határoló csavar nincs jól beállítva, és húzol egy kicsit a bowdenen, akkor beváltasz a küllők közé.
Youtube-ra fel, ha nem megy, akkor szerviz.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a yt-os tippet. Pl eszembe sem jutott volna, hogy a váltókarnál is lehet állítani rajta :o icipicit tekertem és máris csendesen vált :)
2019. júl. 17. 20:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!