Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért fáj a torkom?

Jehslo kérdése:

Miért fáj a torkom?

Figyelt kérdés

Tegnap lenyomtam 100 kilométert biciklivel Miskolc - Debrecen között a 35-ös úton.

Azelőtt nem fájt egyáltalán, és igazából most is csak akkor fáj ha kaját nyelek le. Megfáztam? Vagy a biciklizéshez van valami köze? (Ennyit még nem tekertem egy huzamban)

2020. ápr. 17. 19:41
 1/4 MGéza ***** válasza:
100%
Ittál közben eleget? Ilyen távon fokozott lehet a folyadékvesztés.
2020. ápr. 17. 20:34
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is szokott ilyen lenni ha nem iszom eleget, illetve ha túlságosan torokra veszem a levegőt. Azt is igaz, hogy még nem annyira meleg az a levegő amit beszívunk.... lehet kicsit megfázott a torkod.

Illetve ilyenkor a pollenek támadása is szóba jöhet még akkor is ha nem vagy allergiás. Én másnap reggel szoktak krehálni mint egy bagós, pedig általánosban cigiztem utoljára

Annak az 50 éves kamaznak ami mögött szélárnyékoztál a kipufogógáza biztos nem okoz ilyent 🤣

2020. ápr. 17. 20:50
 3/4 A kérdező kommentje:

Aha, valószínűleg a víz lesz a gond.

Na ez az, hogy nincs tapasztalatom, hogy m3nnyit kell inni ilyenkor, 1-1,5 litert ittam a 8 órás út alatt. De az a baj, hogy nem is igazán kívántam többet...

Köszi a válaszokat!

2020. ápr. 17. 21:00
 4/4 tothp ***** válasza:
100%

egy 70 kilós embernek a minimum napi vízszükséglete 2,5 liter. Ha nem csinál semmit.

Egy húzósab meleg napon ez akár 6 liter is lehet. Viszont itt már vigyázni kell a sóháztartásra. Ha komolyat mész, igyál sokat. lehetőleg sokszor keveset. Ne várd meg, míg szomjas leszel. Akkor már nehezebben regenerálódsz. és izotóniás italt is. (de legalább egy csipet sót tégy egy fél liter vízbe)

2020. ápr. 18. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!