Fékbetét felgyújtása?
cseréld le a betéteket! - én is hasonlóképp jártam, cseréltem, jó lett, nem egy orbitális nagy tétel
tisztítsd meg alaposan a tárcsát benzinnel
vizsgáld meg, hogy nem ereszt-e a rendszer olajat - ha hidraulikus a tárcsaféked, mert lehet attól olajos (és a fékportól, kosztól lesz fekete az olaj)
tehát teljesen zsírtalanított tárcsával és új betétekkel rakd össze úgy, hogy nem tapogatod sem a betét, sem a tárcsa felületét!
A tárcsát zsírtalanítsd minden esetben ha valamit kensz a biciklin, mert nem tudhatod hova cseppen olaj, mit fogtál meg zsíros kézzel!
a régi betéteket meg égesd ki próbából, aztán számolj be nekünk itt! :)
Lehet én is megcsinálom csak hogy lássam mit érek el vele. Annó elég sok dolgot úgy égettünk ki. A gyújtógyertyát, a simson kipufogóját, stb. hátha műxik itt is.
Bár szerintem el fogja engedni a ragasztás és leválik az alaplemezről a fékbetét.
Ha eláztatta az olaj, az elvileg kuka, szóval egy próbát megérhet a kiégetés, de előtte már álljon készen egy garnitúra új, mert jó esély van rá, hogy lekukázod. Amúgy én nem felgyújtanám, hanem lánggal melegíteném csak.
A féknyergeket ellenőrizd nem szivárog-e ott az olaj. Láncot csepegtetős kiszerelésű olajjal kend, mert a sprayk ködölnek, és rámegy a tárcsára. Ha bringát takarítasz, az utolsó lépés a tárcsák féktisztítós takarítása legyen, hogy azon se kosz, se tisztítószer ne maradjon! Ilyenkor az első pár fékezésnél lehet gyengébb a fékerő, de hamar visszajön.
Ha kiegeted (és túleli a pofa) akkor is telemegy újra olajjal.
Többször pedig nem biztos hogy ellehet játszani.
A pofák nem szeretik annyira ha észnélkül melegitgetik őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!