Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Fékbetét felgyújtása?

Fékbetét felgyújtása?

Figyelt kérdés
Annyira tele vannak olajjal a fékbetéteim, hogy ha a féktisztítót ráfújom, akkor mindíg jó egy pár napig, de utána megint alig fognak a fékek. (Mondjuk azért így is fognak rendesen, de egy hidraulikus tárcsaféknek azért jobban kéne) Most olyan V fék szinten lehet. Na szóval, egyik ismerősöm mesélte, hogy az ő egyik haverja felgyújtotta a fékbetéteket, hogy kiégjen belőlük az olaj. Szerintetek ez megoldás lehet? Vagy csak szétmennek a betétek?
2020. ápr. 12. 20:50
1 2
 1/13 tothp ***** válasza:

??? Vegyél 2 pár új fékbetétet. Ugyan mi a frásztól lenne tele olajjal? Ha csak nem kened a felnit. (de ez megint baromság)És ha felgyújtod? Jó esetben leég a gumi. De ha szerencséd van, az egész biciklid.

Szóval vegyél négy fékbetétet, a felnit meg töröld át benzines ronggyal.

2020. ápr. 12. 21:02
 2/13 A kérdező kommentje:
De tárcsafékem van
2020. ápr. 12. 21:13
 3/13 anonim ***** válasza:

Vegyél új fékbetétet! De mi a frásztól tocsog az olajban? Vidd szerelőhöz...

Vagy haverod mondta, hogy ha nyikorog fékezésnél olajozd be v mi...?

2020. ápr. 12. 21:58
 4/13 A kérdező kommentje:
Nem, valamiért alapból ilyen volt, mikor elhoztam a boltból, nem tudom mit csináltak vele. De ha mondjuk egy zsebkendőt végighúzok a fékbetéten, akkor tiszta fekete lesz, mintha a láncon húznám végig.
2020. ápr. 12. 22:04
 5/13 anonim ***** válasza:

A fékpor is fekete... Nekem is fekete lesz a rongy/zsebkendő, ha végighúzom a tárcsán/fékpofán. Az nem olaj. Az olajat meg nem fogja annyira beszívni, hogy égetni kelljen.

Másrészt meg az hogy lenne már, hogy ráfújod a féktisztítót, akkor pár napig jó, majd megint rossz lesz? Az olaj nem fog csak úgy visszamenni, ha egyszer letisztítod.

Nem lehet, hogy csak retkes lesz (por,sár,szutykos víz)?

Vedd ki a betéteket, töröld le a fékport egy TISZTA zsebkendővel és fújd le jó vastagon valami féktisztítóval. Aztán a tárcsával is ugyanezt. Fogni fog rendesen, az elején lehet, hogy kelleni fog neki pár fékezés, hogy ,,visszaszokjon".

2020. ápr. 12. 23:44
 6/13 anonim ***** válasza:
Még egy dolog jutott eszembe. Mikor vetted a cangát? A betéteket rendesen bekoptattad? Ameddig nincsenek bekopva, addig gyengébb a fékerő. Youtubeon vannak fent videók, hogy hogy kell. Csináld meg azt is tisztítás után. Azt a 15-20 percet megéri.
2020. ápr. 12. 23:47
 7/13 A kérdező kommentje:
Már több mint ezer km. van benne, de ugyan ilyen volt mikor megvettem akkor is.
2020. ápr. 13. 00:02
 8/13 anonim ***** válasza:

Szerintem vegyél új fékbetétet. Meg új tárcsákat.

He ezek után is telelsz olajjal akkor valami nagyobb gubanc van amit szerelőnél kellene helyrehozni.

Felgyujtani pedig farokság valszeg elég a francba.

2020. ápr. 13. 00:06
 9/13 anonim ***** válasza:
Egy próbát megérne a kiégetés!
2020. ápr. 13. 09:12
 10/13 anonim ***** válasza:
Megnyugodtam, hogy jól olvastam a felgyújtást.
2020. ápr. 13. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!