Sebváltós és nem váltós bicikli között mi a különbség?
Városi közlekedés során használok váltó nélkülit. Viszont másokat gyorsabbnak látok.
Én vagyok lassú, vagy segít nekik a váltó?
A domborzat sík, alföldies.
Jav:
*Nincs áttételük, mármint változtatható, ezért egy van. Első mondat így értendő.
És ez a gyakorlatban mit jelent?
Normál körülmények között nehezebb pl tekerni?
5-ös,
Na erre voltam kíváncsi.
Akkor ezért könnyebb a váltóssal gyorsabban menni. Az enyémmel hiába pörgetem olyan gyorsan ahogy csak bírom, nem gyorsul tovább.
"Az enyémmel hiába pörgetem olyan gyorsan ahogy csak bírom, nem gyorsul tovább."
Na igen. Pont az a baj, hogy a lábad nem motolla, ha túl gyorsan akarod pörgetni a pedált, akkor nagyon hatékonytalan leszel.
@1: egy szó sem esett arról, hogy fixiről lenne szó. A kérdésben SS szerepel...
Egyébként pedig áttételtől függ. Az eddigi hozzászólásoknak nagyjából igazuk van abban, hogy a váltó feladata a pedálcsapásszám optimáis értékének biztosítása a különböző domborzati viszonyok között. Alföldi, sík vidéken ennek nincs akkora jelentősége; egy jól megválasztott áttétellel ugyanott vagy, mint ha egy többsebességes masinán használnád ugyanazt az egy fokozatot -a különbség annyi, hogy singlespeed esetében ha jól van összerakva, akkor a láncvonal ideális (láncváltónál ez igen ritka), a lánc nem megy át a vátón, ezek hiánya miatt könnyebb az egész gép -tehát a hajtása hatékonyabb, mint egy váltós rendszer esetében.
A lényeg, hogy úgy válaszd meg a hajtóművet és a racsnit, hogy az áttétele a felhasználásnak és az edzettségednek megfelelő optimális áttételt adja.
#1 fordítv ülsz a lovon.
Kérdező! Azért találták ki a sebváltót, hogy könnyebben elérje azt a tempót mint te. És amikor te már a maximumon pörögsz, akkor egy sebváltós tovább kapcsol és egy kisebb fogaskerékre, így kényelmesen ugyan azt a tempót tudja tartani. Sőt, ha van ereje még tovább is gyorsulhat.
Ergo ha ő is m
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!