Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ki milyen villát ajánlana?

Ki milyen villát ajánlana?

Figyelt kérdés
Szeretnék villát cserélni és ki milyen villát javasolna 30000ft-ig. Maximum 35e ft. Olyan ami gyorszáras, 1 1/8-as nyakkal rendelkezik.

2020. febr. 10. 20:46
 1/9 tothp ***** válasza:
100%

Milyen bicajba?

Milyen fékhez?

Mire használod?

(látatlanba azt mondom: túrabicilkibe: szerintem egy KONA project2, vagy egy surly big easy)

2020. febr. 10. 21:27
 2/9 anonim ***** válasza:
Az alap kérdés kimaradt. Merev, vagy rugós?
2020. febr. 10. 21:30
 3/9 tothp ***** válasza:

Ja. Én azzal eleve nem is kalkuláltam. Mert

1- kérdező villát kérdezett

2- Harmincé' jó ha jó merev villát kap. Minden, ami ennyiért teleszkóp, az az aljakategória.

2020. febr. 10. 22:44
 4/9 Stark2000 válasza:
Használtan nézegess. 26osba ki lehet fogni ennyiért foxot is.
2020. febr. 11. 00:30
 5/9 A kérdező kommentje:
Igen. Találtam egy fox talas teleszkópot az nem hiszem hogy alsó kategória. Meg a merev villa is ujjonan 5-10e ft.
2020. febr. 12. 13:29
 6/9 A kérdező kommentje:
Tárcsafékes. Teleszkópos. Xc-re, freeridera.
2020. febr. 12. 13:30
 7/9 Stark2000 válasza:

Fox nem igazán csinál alsókategóriás villát, sőt. Amin ott a róka matrica, az már esélyes, hogy egy igen jó csillapító egységgel van megáldva, és finoman mozog.

Ezek viszont igényes teleszkópok, levegőráfújással tudod állítani a keménységüket (szükséged lesz egy speciális teleszkóppumpára, kompresszorral meg se próbáld vagy bármi mással, mert csak szét bszod a levegőkamrát, meg úgy az egész csillapítást), van rajtuk visszaút csillapítás állító, néhányon kompresszió állítás is van, a talasok pedig útállítós verziójúak. A talas-t abból nem ajánlom, hogy van egy bizonyos alkatrésze az útállítónak, ami az évek alatt eltud kopni, ennek javítása pedig azért nem olcsó, mivel csak gyári fox szervízben tudják megcsinálni, hogy ismét működjön (alternatív megoldás lehet, ha csináltatsz alkatrészt esztergályossal, és akkor megcsináljátok egy szervízben fixre a rugóutat, ezután nem fogod tudni állítani, viszont ismét tudod normálisan használni). Ha mocskos körülmények között használod sokat (sár, víz, hó), akkor érdemes elvinni fél évente egy kis szervízre. Ilyenkor szét szedik, kipucolják, igény esetén kap új szimeringeket, szivacsgyűrűket, olajat. 2-3 kis szervíz után pedig érdemes egy nagy generált csinálni, ilyenkor teljesen át van nézve, csavarról csavarra szétszedik.

Ha nem használod annyira mostoha körülmények között, akkor elég ilyen 2-3.000km-enként, vagy évente 1x elvinni szervízbe.

2020. febr. 12. 15:33
 8/9 anonim ***** válasza:

30ért xc/freeride bármi. Aztán ébredjfel!

Tesóm én 30ért vettem rs judy 3at 10+ éve. Annyira alsókategoriás volt,hogy tovább nem gyártották...pedig csúcs modell volt.

Használtan találhatsz valami homályos multú izét. Amiben megbízol?

2020. febr. 12. 19:16
 9/9 anonim ***** válasza:
vasvillát
2020. febr. 16. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!