Tudnátok nekem segíteni kerékpáros étrend készítésben?
Az érzékenység miatt nem tudok konkrét választ adni.
De mi a kérdés? Az addigi étrend vagy versenyen napjára a kaja?
De a 6 km az semmi, még akkor sem, ha időfutam. Hosszabb lesz a bemelegítés, mint a verseny.
70 km mezőnyben 2 óra. Ezt szintén ki lehet bírni verseny közbeni táplálkozás nélkül. (Ha hosszabb lenne, akkor 45-60 percenként ennék, tehát az első 45 perc után is.)
Versenyzett már?
Szerintem bővebb ez a téma annál, hogy itt valaki megírja a neked a tutit. Mivel a párod a sportoló, szerintem az irányelveket neki kéne lefektetni, pl. a makrotápanyag bevitelt (fehérje, zsír, szénhidrát mennyiség).
Az interneten érdemes utánaolvasni az alap dolgoknak, aztán az alapján felépíteni gluténmentesen az étrendet, ami szerintem egyáltalán nem nehéz. Legfeljebb kicsit egyhangúbbak lesznek a köretek. Sajnos hajlamosak a gluténmentesként árult ételeket felárral értékesíteni, ezért (is) érdemes főzni.
A testépítés más jellegű sport, de talán az foglalkozik legalaposabban a sporttáplálkozással. Onnan esetleg lehet információt meríteni.
Ezt érdemes lehet még elolvasni:
A gluténmentesség miatt tudtommal a búza, árpa és rozs, amit mindenképp hanyagolni kell. Tehát nem ehet kenyeret, hagyományos tésztákat, bulgurt, kuszkuszt, stb. Ezek köretként főleg a szénhidrát bevitelben játszanak szerepet.
Meg lehet oldani egyéb módon: rizs, hajdina, köles, burgonya, édesburgonya, quinoa. Pénz kérdése is, mert ezek körül némelyik nem olcsó. A zab csak feldolgozáskor szennyeződhet, tehát gluténmentesként árult zabból lehet zabkását csinálni.
De ezeket a párodnak pontosan tudni kéne. Fura, hogy itt kényszerülsz kérdezni ahelyett, hogy ő felvilágosítana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!