Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » érdemes kiadni 12ezer forintot...

érdemes kiadni 12ezer forintot egy szerszámoskészletért?

Figyelt kérdés

amikor szerelni kell a biciklit nagyon jól jönne, de azért gondolkodom rajta mert nem olcsó szerintem az a szerszámkészlet (egész biciklit szét lehet szedni vele) meg sokat szerencsére nem is kell szerelni a biciklit..

ti hogy vagytok ezzel a dologgal?

2010. júl. 21. 17:17
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
csak egyszer kell megvenni, és bármikor kellhet, hozzáteszem, vannak sokkal drágábbak is. nekem hála isten nincsenek ilyen problámim, mindenünk van itthon. mérlegeld, hogy megéri-e neked, ezt nem tudjuk eldönteni.
2010. júl. 21. 18:47
 2/19 anonim ***** válasza:

Én a tesco-ban vettem 1500 forintért dugókulcs készletet, de abban a legnagyobb a 14 millis volt:S, ezért kellett vennem mégegy 15 és egy 16 millis "dugót", és azokhoz egy "kart.."--->ez megint 1500 forint volt. Van ahova két dugó is kell, mert mondjuk ki akarsz valamit csavarni, de be van rozsdásodva, és emiatt forog vele a túloldalon az anya, vagy a csavar feje. Emiatt az egyik oldalt le kell fogatni(dugóval lehetséges).

Aztán egy imbuszkulcs készlet-->ennek az árára már nem emlékszem, de olyan 800 forint lehet a szarabbnál egy szinttel feljebb levő:D De vettem még egy hordozható bicikliszerelő cuccot (ez olyan, mint egy bicska) a LIDL-ben 600 forintért (kiváló - nem gondoltam volna, hogy így bírja). Plusz ez még azért is jó, mert a biciklin vannak olyan helyek, amiket állítani csak két ugyanolyan szerszámmal lehet (ezen is vannak imbuszok). Kellene még egy két 15-ös villáskulcs is, ha mondjuk az agyakat szeretnéd szétszedni (én bicómhoz kellett)------>800 forintnál tuti nem több a 2.

Akkor gondolom még gumileszedőre is szükséged lehet--->párszázas dolog...

Egy-két csavarhúzó jól jöhet-->ezresből megvan egy készlet

Az elején leírt dúgó. készletből nem muszáj rögtön 2-t venni. Majd csak akkor, ha szükség lesz rá:D

Most nem számoltam össze az értékeket, de szerintem a 12000 felét sem értük el, és minde megvan. Ezeket a nagy készeleteket baromira borsos áron adják. Bár biztos jó minőségű, és hasznos, h minden egy helyen megtalálható. Könnyebb hordozni, és jól is néz ki:)

Régen én is akartam egyet, de aztán sorban megvettem a dolgokat, mindig éppen ahhoz, amit szerelni kellett, így összejött az általános, szükséges szermászmennyiség:D

Én csak leírtam, hogy miket kell használni.

Ahogy gondolod, te döntésed.

Jó szerelést.

2010. júl. 21. 18:57
 3/19 anonim ***** válasza:
persze egyszer kiadod fullosan van benne minden, 10évig jó és ha még hozzá a bicikli szerelés fortélyait elsajátítod minimum százezret spórolsz a szerelőn! (persze ha csak a bringázást hosszú távra tervezed!
2010. júl. 21. 19:21
 4/19 anonim ***** válasza:
pont most rendeltem egy ilyet :) holnap jön meg.. nekem megéri, mert dönthettem, vagy veszek új alkatrészeket és beszereltetem, vagy a másik bringáról átszerelem. Ez olcsóbb volt. A bringaszervízes 5000-ért szerelte volna be őket, ami egy vicc.. félóra alatt megoldom magam. Gondolom az Acor szerszámosládát nézted ki, ha vársz pár napot, megmondom milyen minőségű az anyaga, megéri-e.
2010. júl. 21. 19:52
 5/19 anonim ***** válasza:
a második hozzászólónak: szerinted ez kellhet csak? Felvilágosítalak, hogy nem fék/váltóállítgatáshoz meg kerékkivételhez szükséges szerszámok léteznek csak. Szerezz még be egy láncbontót, láncos kulcsot, fogsorlehúzót, hajtókar lehúzót, pedálkulcsot, küllőkulcsot, kontrakulcsot, kónuszkulcsokat és számold újra az összeget. Kb ezek vannak a szerszámkészletben az általad említett dolgokon kívül plusz gumijavító szett. Azt hiszem, ha megfelelően strapabíró anyagból vannak a szerszámok, akkor elég korrekt az ár, főleg, hogy bőrönd is jár hozzá.
2010. júl. 21. 19:58
 6/19 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!

utolsó elöttinek. igen az acor -t néztem ki én is :D

2010. júl. 21. 21:20
 7/19 anonim ***** válasza:

Jaja, tényleg. Kifelejtettem-.- Na mindegy.

-olyan nincs, hogy pedálkulcs: az maga a villáskulcs

-akkor még te sem soroltad ide a torxkulcsot a

féktárcsacsavarokhoz, a villanyakvágó is kimaradt, a

csillaganya beütő is, a körmöskulcs, nagyon jól jöhet

egy kerékközpontosság mérő is-------->ezek

mind-mind fontos dolgok ahhoz, hogy az "EGÉSZ BICIKLIT

SZÉT TUDD SZEDNI", és tökéletesen összerakni...

>ha csak egy "sima" barkácsáruház-beli szerszámosdobozt veszel, abban nem találod meg ezeket a biciklire specializált eszközöket (láncbontó, hajtókar lehúzó, fogsor lehúzó, ...stbstb), úgyhogy nagyobb sportszerboltban vedd meg a bicó szerelésére való dobozt. Ebben nem lesz olyan szerszám, amit nem fogsz használni.

2010. júl. 21. 21:30
 8/19 anonim ***** válasza:
Ja pont azt a ládát akartam linkelni. Jó választás. Így tekintsd az utolsó bekezdésemet tárgytalannak:D
2010. júl. 21. 21:35
 9/19 A kérdező kommentje:

oké :)

köszi

2010. júl. 21. 21:47
 10/19 anonim ***** válasza:

de képzeld van olyan, hogy pedálkulcs, mivel a pedál leszedéséhez két villáskulcs méret közötti eszköz kéne és a villáskulcsokhoz képest jóval vékonyabb és nagyobb nyelű a nyomatékért. Az más kérdés, hogy villáskulccsal is le lehet szedni, ha nincs rászorítva vagy kalapáccsal adsz neki.

Torx - imbusz és torx valószínű van benne, mert alap dolgok, ezért nem írtam le

villanyakvágó - ez milyen szerszámkészletbe fér bele, mellesleg le lehet flexelni is

kerékközpontosság mérő - szerelőállványt nem akarsz a szerszámosládádba?

2010. júl. 21. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!