érdemes kiadni 12ezer forintot egy szerszámoskészletért?
amikor szerelni kell a biciklit nagyon jól jönne, de azért gondolkodom rajta mert nem olcsó szerintem az a szerszámkészlet (egész biciklit szét lehet szedni vele) meg sokat szerencsére nem is kell szerelni a biciklit..
ti hogy vagytok ezzel a dologgal?
Én a tesco-ban vettem 1500 forintért dugókulcs készletet, de abban a legnagyobb a 14 millis volt:S, ezért kellett vennem mégegy 15 és egy 16 millis "dugót", és azokhoz egy "kart.."--->ez megint 1500 forint volt. Van ahova két dugó is kell, mert mondjuk ki akarsz valamit csavarni, de be van rozsdásodva, és emiatt forog vele a túloldalon az anya, vagy a csavar feje. Emiatt az egyik oldalt le kell fogatni(dugóval lehetséges).
Aztán egy imbuszkulcs készlet-->ennek az árára már nem emlékszem, de olyan 800 forint lehet a szarabbnál egy szinttel feljebb levő:D De vettem még egy hordozható bicikliszerelő cuccot (ez olyan, mint egy bicska) a LIDL-ben 600 forintért (kiváló - nem gondoltam volna, hogy így bírja). Plusz ez még azért is jó, mert a biciklin vannak olyan helyek, amiket állítani csak két ugyanolyan szerszámmal lehet (ezen is vannak imbuszok). Kellene még egy két 15-ös villáskulcs is, ha mondjuk az agyakat szeretnéd szétszedni (én bicómhoz kellett)------>800 forintnál tuti nem több a 2.
Akkor gondolom még gumileszedőre is szükséged lehet--->párszázas dolog...
Egy-két csavarhúzó jól jöhet-->ezresből megvan egy készlet
Az elején leírt dúgó. készletből nem muszáj rögtön 2-t venni. Majd csak akkor, ha szükség lesz rá:D
Most nem számoltam össze az értékeket, de szerintem a 12000 felét sem értük el, és minde megvan. Ezeket a nagy készeleteket baromira borsos áron adják. Bár biztos jó minőségű, és hasznos, h minden egy helyen megtalálható. Könnyebb hordozni, és jól is néz ki:)
Régen én is akartam egyet, de aztán sorban megvettem a dolgokat, mindig éppen ahhoz, amit szerelni kellett, így összejött az általános, szükséges szermászmennyiség:D
Én csak leírtam, hogy miket kell használni.
Ahogy gondolod, te döntésed.
Jó szerelést.
köszi a válaszokat!
utolsó elöttinek. igen az acor -t néztem ki én is :D
Jaja, tényleg. Kifelejtettem-.- Na mindegy.
-olyan nincs, hogy pedálkulcs: az maga a villáskulcs
-akkor még te sem soroltad ide a torxkulcsot a
féktárcsacsavarokhoz, a villanyakvágó is kimaradt, a
csillaganya beütő is, a körmöskulcs, nagyon jól jöhet
egy kerékközpontosság mérő is-------->ezek
mind-mind fontos dolgok ahhoz, hogy az "EGÉSZ BICIKLIT
SZÉT TUDD SZEDNI", és tökéletesen összerakni...
>ha csak egy "sima" barkácsáruház-beli szerszámosdobozt veszel, abban nem találod meg ezeket a biciklire specializált eszközöket (láncbontó, hajtókar lehúzó, fogsor lehúzó, ...stbstb), úgyhogy nagyobb sportszerboltban vedd meg a bicó szerelésére való dobozt. Ebben nem lesz olyan szerszám, amit nem fogsz használni.
oké :)
köszi
de képzeld van olyan, hogy pedálkulcs, mivel a pedál leszedéséhez két villáskulcs méret közötti eszköz kéne és a villáskulcsokhoz képest jóval vékonyabb és nagyobb nyelű a nyomatékért. Az más kérdés, hogy villáskulccsal is le lehet szedni, ha nincs rászorítva vagy kalapáccsal adsz neki.
Torx - imbusz és torx valószínű van benne, mert alap dolgok, ezért nem írtam le
villanyakvágó - ez milyen szerszámkészletbe fér bele, mellesleg le lehet flexelni is
kerékközpontosság mérő - szerelőállványt nem akarsz a szerszámosládádba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!