Mountainbike -tól erősödik a hátam?
Nem.
A trialtól mondjukhogy erösödik de ez így semteljesen igaz.
Egy izom csoportot kezdesz használni amit normális körülmények közt nem használsz.
:D :D XD
Hát nincsen nekem kulcsom a köztárolóhoz, úgyhogy az lesz.
Ha eddig nem sportoltál semmit, akkor a stabilizálás miatt kis mértékben erősödhet, de amúgy nem igazán van terhelve sima tekeréskor. Ahogy írták, pl. trialnál azért erősen terhelik, mivel ott nem tekernek, hanem olyan trükköket csinálnak, ahol szinte minden izmot igénybe kell venni.
Ha hátat akarsz erősíteni, akkor azt megfelelő tornagyakorlatokkal vagy súlyzós edzéssel érdemes.
Igen!
Felfelé egész testből dolgozol. Persze ez csak akkor igaz, ha nem szállsz tolni le az első komolyabb emelkedőnél.
Lefelé, meredek terepen szintén dolgozik a hátizom, hiszen a karjaidon keresztül a teljes testsúlyodat kell megtartanod.
Amikor kihagytam hosszabb időt, akkor leginkább a lejtőzéseknél lepődtem meg, hogy mennyire elfárad a hátam, mert leépült onnan az izomzat.
Sajnálom, de az előző hozzászólók nem ugyanazt értik MTB alatt, mint én. Vagy sosem montiztak.
8: Hát valóban nem mindegy, ki mit ért montizás alatt, de a kérdés stílusából feltételezem, hogy nem túl komoly terepről van szó.
Alapvetően a hátizmok a húzó mozdulatokért felelnek, tehát keveset vesz részt abban, hogy karral tartod magad. Az inkább tricepsz és valamennyire mell. Persze stabilizáló szerepe van a hátizmoknak, de olyan terhelés nem igazán éri, ami növelné az erejét, kivéve ha eddig nem sportolt semmit az alany. Döntöttebb üléspozíciónál, főleg nagyobb mászásokkor a derék izmai szoktak elfáradni, ezt én is szoktam tapasztalni.
Persze ha az ember sok trükköt nyom, pl. manualt, vagy a lefeléken ugrókat is bevállal, akkor felerősödik a felső test szerepe, de így kevesen montiznak.
köszönöm szépen az újjabb válaszokat és részletes információkat.
gyerekkorom óta nem bicikliztem.
most 28 évesen vennem kellett egy biciklit mert az őj melóhelyem elég messze van. előző munkahelyem egy köpésnyire volt tőlem 8 percnyire.
de szórakozásból is szeretnék nagyobb és az én mércém szerint kihívásosabb terepre menni vele.
a melóhely is terepen van, földesút.
a bicikli üzletben lévők ezt a biciklit javasolták.
a hátizomzatot azért kérdeztem, mert gyenge a hátizmom. 5 éve vagy tán 7 éve nem sportoltam.
úsztam, vívtam stb.
azóta semmit.
félárban megvehettem mert az használt volt. de komoly bicikli, biciklis boltban vettem csak az előző tulaj adta el inkább a boltnak és úgy számították be.
meg vagyok vele elégedve.
de a biciklis tudásomon még kell javítgatni és szokni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!