Biciklihez olajat és zsírt honnan célszerű venni?
A Praktikerben van a Mol-tól elméletileg biciklihez szánt zsír és olaj.
A decathlonban érdemesebb megvenni vagy a Mol-os termékek is jó minőségűek?
Illetve teflonos zsír használandó egy monoblokk berakásakor?
Inkább bringa boltból.
Zsirral nem mindig kenünk bringa alaktrészeket. Láncot biztosan nem.
Igen monoblokk berakáshoz jó zsír.
ugyanaz az anyag nagyjából mindegyik.
vettem már obiban, dekában, meg bicikli spec boltban is kenőanyagot. Mindegyik használható. Ha sokat mész úgyis elhasználod.
nem feltétlenül kell teflonyos zsír a csavarkötésekhez, ha azt van, vagy azt szeretnél használni, akkor tegyél azt.
én sima obis zsírt használok most, mert az van otthon.
azért kell a monoblokkhoz - és általában minden csavarkötéshez - hogy ne rohadjon össze a menet és ne szidd mindenkinek a k. anyját mikor szednéd szét, de nem tudod :D
olajat most láncfűrészolajat használok próbából.
jóval vastagabb mint a bicikli olajak.
Csapágyhoz, szerelni sima LZS-2/EP-2 zsír szinte bárhol kapható.
Láncolaj - a gyártók szeretnék elhitetni, hogy az Ő termékük a legjobb és nem is restek elkérni 100 ml-ért 1800-2500 forintot sem. Én ezidáig nem vettem észre semmi különbséget láncolaj- és láncolaj között, mindegyik ugyanúgy felszedi a koszt.
Amire érdemes figyelni, hogy a túl sűrű olaj nem jó, mert nem folyik be a görgők, csapok közé - ahová kellene, a túl híg meg csak lefolyik és nem ad kellő kenést.
Mindenképp a csepegtetős jobb, a spray változattal szemben.
Illetve láncolaj alternatívája lehet a wax, amit profik is előszeretettel használnak:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!