Tudnátok olyan bringa nyerget ajánlani ami komfortos nagyobb testes embernek is?
Ami általában kedvelt, az a Selle Monte Grappa Argo. Én sem vagyok kimondottan pehelysúlyú, pár nyerget kipróbáltam, nekem az Argo nagyon bevált (azt hozzáteszem, hogy városi tekerentyű és városon kívüli túrázgatás a menü). A cég MTB-re ajánlja. Egyetlen hátránya van csak (szerintem, de ahogy a testbike-on olvasom, mások szerint is): pattogós nyereg, szóval nagy pedálfordulaton, meg egyenetlenebb talajon szereti dobálni az embert. Persze monti esetében terepen kiáll az ember a nyeregből, szóval ezt ki hogy veszi.
A másik nyereg, amit használok, egy Wittkop Medicus, ez viszont szerintem kifejezetten kemény, ami nem feltétlenül jön be mindenkinek, viszont hajtani tök jó rajta a bicajt, mármint úgy értem, hogy jobban átmegy az erő a pedálra, mint az Argo esetén.
De szerintem az Argóval tégy egy próbát. Nem horribilis az ára, és sokaknak tényleg bevált.
Mivel nincs két egyforma seggb ezért olyan nyereg nem létezikb ami mindenkinek egyformán kényelmes lenne.
A legegyszerűbb, ha beviszed a kerékpárodat egy jobb kerékpárszaküzletbe és az ottani szakképzett eladóval együtt kiválasztjátok a neked legmegfelelőbb nyerget...
1. Tekerj rendszeresen! Nincs olyan nyereg, ami kényelmes lesz, ha nincs megfelelő izomzatod.
2. Beállítás! Egy-két foknyi döntés nagyon sokat változtat! Állísd vízszintesbe!
3. Ha letekertél 1500 km-t néhány hónap alatt és még mindig kényelmetlen a nyereg, akkor keress másikat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!