Királydinnye defekt elleni védelemre milyen MTB gumit ajánlotok?
Sokat nem akarnék rászánni. Oldalfal védelem, kihasítás elleni védelem nem kell, csak a tüskék ellen. Ez pl jó lehet?
Neked olyan van a tömlőben, vagy kerékpár nélkül, a fotelből ülve ajánlod? Ha olyan van mondanál márkát, tapasztalatot?
Engem továbbra is inkább a defekttűrő külső gumik érdekelnének.
Ha sokat nem szeretnél rászánni, akkor marad az otthoni bütykölés, a régi idők defektvédelme. Tekintettel arra, hogy az a retek nagyon-nagyon jó eséllyel megy át MINDENEN, értsd ez alatt olykor még azokat a 7-8-10 ezer/darab külsőket is, amire nem kívánsz áldozni.
A megoldás a következő: méterre vásárolsz csiszoló papírt, én javaslom valahol a P150 körüli szemcseméretűt, durvábbal emlékeim szerint esélyesebb, hogy átcsúszik a tüske. Félbe hajtva körbefuttatod a külsődben és úgy teszed be a belsőt.
Ha tesztelni akarod, szerezz egy csiszolópapírt meg egy királydinnyét és nézd meg, mekkora erővel kell próbálkozni, átszúrja-e az adott szemcseméretűt.
#4 Köszönöm a leírást. Hasonlóakat olvastam én is (kb. 10 defektig működik, macerás a beöntés, ha elrontom, beragad a szelep, ha más véletlenül alsó állásban próbálja felfújni, póruljár stb.) Ezért elsőre inkább a megerősített külső mellett döntöttem, azt csak felrakom és kész. (És ment a zöld kéz).
#5 Igen, a dolog működik, sőt, vannak ilyen defektszalagok is, azonban azokról meg azt mondták, hogy nem lehet tökéletesen illeszteni, emiatt dörzsöli a tömlőt, és az pórózus lesz és a gumi folyton enyhén ereszt majd.
#6, #7: A belinkelt gumi vastagított szerkezetű: az adatlap szerint 4.7 mm anyag van alapból, plusz a bütykök. Darabja majdnem 1 kiló. Végül találtam róla egy jó leírást:
Közben már megrendeltem. Ha megérkezik és megint összeszedek pár tüskét a Gubacsi hídon, akkor megírom, hogy szuperál :-)
Ha valakit érdekelnek az eddigi tapasztalataim:
- Feltenni viszonylag könnyű (bár a defektvédelem miatt ez egy eléggé merev gumi és ezért nehezebb volt, mint a régi Noname JF-51-esemet). Azonban... Kiderült, hogy a hátsó tömlőmben is volt egy rejtett defekt, ami miatt le kellett vennem a hátsó külsőt és cserélni a tömlőt. A régit egy evőkanálal le tudtam szedni. Itt a végén már 3 evőkanállal "ökörködtem", mire le tudtam szedni.
- A gumi tényleg merevebb, mint a régi és a rázkódások jobban átjönnek rajta. Ezt főleg a kormányban lehet érezni. A kesztyű jó szolgálatot tesz.
- Egész jó mintázata van: a közepe vastag, összefüggő, ami miatt aszfalton is tök jó a gumi, de a szélső bütykök miatt terepen sem rossz.
- Én nem éreztem lassabbnak a kerékpárt tőle. Lehet, hogy gyorsítani kicsit nehezebb, de engem nem zavart.
- Eddig még nem fogtam királydinnyét (nem mintha akarnék). Egy bogáncs próbált erőlködni, de a gumi szinte kiröhögte.
(Zárójelben jegyzem meg, mivel már több mint 8 hónapja tetted fel a kérdést, hogy érdemes lenne megpróbálkoznod a Tannus Armourral. Másfél centis védelem a futófelületen, kettő oldalt [bár az neked nem szempont], cserébe viszont nem kell különösebben ügyelned a külső defektvédelmére. Én ezt használom. Egy defektem volt vele, de az sem szúrt vagy vágott, hanem szerintem a belső anyagfáradása, vagy ragasztási hibája, mert tüskét nem találtam, viszont gyanús a helye. Pár hete sikerült olyan defekttől megvédenie a világ vége után balra, ami után tolhattam volna a bicajt 20 kilométeren át, több tüske [lepényfa] elöl-hátul, nem lett volna elég folt a javításhoz, kis túlzással olyan lett volna a belső, mint a szita. A belső nyomása miatt a Tannus Armour nem is engedte mélyre csúszni a tüskéket, defektvédelem nélkül másodpercek alatt vége lett volna a mókának.
Darabja ugyan 6 ezer fölött van, és oda kell figyelni a méretezésre, viszont újra felhasználható.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!