Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Királydinnye defekt elleni...

Királydinnye defekt elleni védelemre milyen MTB gumit ajánlotok?

Figyelt kérdés

Sokat nem akarnék rászánni. Oldalfal védelem, kihasítás elleni védelem nem kell, csak a tüskék ellen. Ez pl jó lehet?

[link]

2019. okt. 20. 09:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem gumit kell cserélni. Defektgátló folyadék kell a belsőbe, az tökéletesen tömíti a szúrt lyukakat.
2019. okt. 20. 17:30
 2/11 A kérdező kommentje:

Neked olyan van a tömlőben, vagy kerékpár nélkül, a fotelből ülve ajánlod? Ha olyan van mondanál márkát, tapasztalatot?

Engem továbbra is inkább a defekttűrő külső gumik érdekelnének.

2019. okt. 20. 22:13
 3/11 Alex Fly ***** válasza:
100%
El kell hogy keserítselek: a világ legalattomosabb növénye, maga a Sátán kerékpárosok elleni bosszúhadjáratának első számú fegyvere, azaz a királydinnye ellen tudomásom szerint nem létezik biztos ellenszer. Többek tapasztalata alapján az említett istencsapása játszva kijátssza a lehető legjobb defektvédelmet is.
2019. okt. 21. 02:28
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem foteből írom, 4-5 defektet fogott már a lötty utántöltés nélkül. Egyszer kellett rápumpálni. Conti Revo Sealantot használok. Kiszerehető szelepes belsőbe a szelep kiszedése után könnyen betölthető. Egyetlen hátránya, hogy néha kicsit bedugul a szelep is, de eddig még mindig sikerült kidugítani.
2019. okt. 21. 08:23
 5/11 szlory ***** válasza:

Ha sokat nem szeretnél rászánni, akkor marad az otthoni bütykölés, a régi idők defektvédelme. Tekintettel arra, hogy az a retek nagyon-nagyon jó eséllyel megy át MINDENEN, értsd ez alatt olykor még azokat a 7-8-10 ezer/darab külsőket is, amire nem kívánsz áldozni.

A megoldás a következő: méterre vásárolsz csiszoló papírt, én javaslom valahol a P150 körüli szemcseméretűt, durvábbal emlékeim szerint esélyesebb, hogy átcsúszik a tüske. Félbe hajtva körbefuttatod a külsődben és úgy teszed be a belsőt.

Ha tesztelni akarod, szerezz egy csiszolópapírt meg egy királydinnyét és nézd meg, mekkora erővel kell próbálkozni, átszúrja-e az adott szemcseméretűt.

2019. okt. 21. 13:01
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
A linkelt külső egy tök alap gumi, semmi extra nincs benne. A Slime folyadék viszont tényleg jó találmány. Amióta használom, sacc/kb. 100 terepi belsőcserétől biztosan megóvott.
2019. okt. 21. 19:35
 7/11 MGéza ***** válasza:
100%
Amit linkeltél az egy simán csak bütykös terepgumi ami akkor fogja meg a királydinnyét ha pont a bütyköt találja telibe. Viszont tapasztalat hogy a gyakorlatban persze hogy betalál a minták közé, mert mivel hogy kissé idegen hasonlattal éljek, rendszerint csapatosan fordul elő, elképzelhető hogy kettőt megfogsz vele a harmadik meg átjut. Szóval marad a minőségi defektvédő folyadék, illetve fogcsikorgatva olyan gumira gyűjtés aminek tényleg komoly védelme van. Én az egyszerűség elvét követem defekt védett gumi kiválasztásánál: Mindenféle csodaréteg helyett az egyetlen ami ezt megfogja az a minél vastagabb futófelület.
2019. okt. 22. 16:17
 8/11 A kérdező kommentje:

#4 Köszönöm a leírást. Hasonlóakat olvastam én is (kb. 10 defektig működik, macerás a beöntés, ha elrontom, beragad a szelep, ha más véletlenül alsó állásban próbálja felfújni, póruljár stb.) Ezért elsőre inkább a megerősített külső mellett döntöttem, azt csak felrakom és kész. (És ment a zöld kéz).

#5 Igen, a dolog működik, sőt, vannak ilyen defektszalagok is, azonban azokról meg azt mondták, hogy nem lehet tökéletesen illeszteni, emiatt dörzsöli a tömlőt, és az pórózus lesz és a gumi folyton enyhén ereszt majd.

#6, #7: A belinkelt gumi vastagított szerkezetű: az adatlap szerint 4.7 mm anyag van alapból, plusz a bütykök. Darabja majdnem 1 kiló. Végül találtam róla egy jó leírást:

[link]

Közben már megrendeltem. Ha megérkezik és megint összeszedek pár tüskét a Gubacsi hídon, akkor megírom, hogy szuperál :-)

2019. okt. 22. 20:30
 9/11 A kérdező kommentje:

Ha valakit érdekelnek az eddigi tapasztalataim:

- Feltenni viszonylag könnyű (bár a defektvédelem miatt ez egy eléggé merev gumi és ezért nehezebb volt, mint a régi Noname JF-51-esemet). Azonban... Kiderült, hogy a hátsó tömlőmben is volt egy rejtett defekt, ami miatt le kellett vennem a hátsó külsőt és cserélni a tömlőt. A régit egy evőkanálal le tudtam szedni. Itt a végén már 3 evőkanállal "ökörködtem", mire le tudtam szedni.

- A gumi tényleg merevebb, mint a régi és a rázkódások jobban átjönnek rajta. Ezt főleg a kormányban lehet érezni. A kesztyű jó szolgálatot tesz.

- Egész jó mintázata van: a közepe vastag, összefüggő, ami miatt aszfalton is tök jó a gumi, de a szélső bütykök miatt terepen sem rossz.

- Én nem éreztem lassabbnak a kerékpárt tőle. Lehet, hogy gyorsítani kicsit nehezebb, de engem nem zavart.

- Eddig még nem fogtam királydinnyét (nem mintha akarnék). Egy bogáncs próbált erőlködni, de a gumi szinte kiröhögte.

2019. nov. 3. 15:18
 10/11 TR75 ***** válasza:

(Zárójelben jegyzem meg, mivel már több mint 8 hónapja tetted fel a kérdést, hogy érdemes lenne megpróbálkoznod a Tannus Armourral. Másfél centis védelem a futófelületen, kettő oldalt [bár az neked nem szempont], cserébe viszont nem kell különösebben ügyelned a külső defektvédelmére. Én ezt használom. Egy defektem volt vele, de az sem szúrt vagy vágott, hanem szerintem a belső anyagfáradása, vagy ragasztási hibája, mert tüskét nem találtam, viszont gyanús a helye. Pár hete sikerült olyan defekttől megvédenie a világ vége után balra, ami után tolhattam volna a bicajt 20 kilométeren át, több tüske [lepényfa] elöl-hátul, nem lett volna elég folt a javításhoz, kis túlzással olyan lett volna a belső, mint a szita. A belső nyomása miatt a Tannus Armour nem is engedte mélyre csúszni a tüskéket, defektvédelem nélkül másodpercek alatt vége lett volna a mókának.

Darabja ugyan 6 ezer fölött van, és oda kell figyelni a méretezésre, viszont újra felhasználható.)

2020. júl. 15. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!