Nálatok mennyi a kerékben a nyomás?
Nekem mtb-ban 2,5/3 attól függ éppen milyen terepre megyek.
Cross kerékpárba pont jó az 5 bar(régen nekem is volt)
MTB: 2.4 széles 27.5 2-2,5 bar.
Gravel: 42-622: 2,5-3 bar. 4 baron is alig gyorsabb, cserébe ráz, ezért rossz úton még lassabb is leszek.
Az ideális nyomás függ a súlyodtól, a gumi méretétől, a tereptől, és a kívánt komforttól.
Nagy súlyhoz, jó aszfaltra a magas nyomás jobb.
Könnyebb ridernek elég a kisebb nyomás, rosszabb felületen pedig gyorsabb is és nagyobb tapadást biztosít, különösen laza talajon.
Régen én is 5 barra toltam a cross trekkinget, mert ott a rugús nyeregcső és a teleszkóp felvette az ütéseket. Ennek ellenére sokkal lassabb voltam, mint a gravellel fele nyomáson. Mindezt úgy, hogy a crosson keskenyebb és simább felületű gumi volt.
Mtb 4bar vagy fölötte picivel.
Igyexem 3,5alá nem esni.
a montimon 3,2-3,6 közé állítom attól függően merre megyek (29x2,25-ös Schwalbe Smart Sam gumi)
A crossomon Schwalbe Big Apple 29x2.0 gumi van, azt 4,2-re szoktam állítani.
A városi futkosón meg Continental Contact City van, 37-622-es.
Ezt 6.0-ra fújom.
Minél kisebb keresztmetszetű a gumi, annál nagyobb nyomás kell.
Egy 17 mm széles pályaverseny gumi 11-12 bar nyomású, egy fatbike gumi meg szerintem max. 2-3.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!