Shimano MTB Press Fit középcsapágy cserénél mire kell figyelni?
középcsapágy PressFit SM-BB91-41
itt több féle fajta van, nem tudom nekem melyik kell.
84,5mm
89,5mm
stb.
SM-BB91-41A
SM-BB91-41B
SM-BB91-42
Nem tudom ezek mit jelentenek, azonkívül, hogy a szélességük és egy gyűrűvel lehet a szélességet toldani.
Lehet, hogy veszek egy SM-BB91-41 középcsapágyat és nem lesz jó a régi helyére?
Ki lehet tisztítani a régit? Eléggé kattog most már. Szerviz anno szétszedte az egész bringát, átkente, jó volt két hétig, de 2 hét után visszajött a kattogás, azóta erre a középcsapágyra tippelek, hogy inkább cserés. 3 éves terepmentes használat, kb. 18000km lehet benne.
Mennyiért cserélik ki ha viszek cserealkatrészt?
Sajna nincs ilyen speckó szerszámom.
Gyanítom, hogy a szélesebb a montis, a keskenyebb az outis középrész. De a press fit középrészeket csak egy műanyag cső köti össze, amire elsősorban a belső bowdenes vezetésnél van szerepe.
Ha lenne boltom, akkor a hozott alkatrészt biztosan drágábban építeném be, mint a nálam vásároltat. Ezeket az átmenő tengelyes hajtóműveket 3 perc alatt ki lehet szedni. A press fit-es csapágyak cseréje sem tart órákig. Egy XTR csapágy munkadíjjal együtt kijön 15 KHUF-ból. Tényleg megéri szarrágóskodni, hogy neten rendelsz és azt viszed be, hogy 1-2 ezressel olcsóbban megúszd?
Elvileg az A, B jelöli a szélességet, tehát nem mindegy, melyiket rendeled. Szerintem egy méréssel könnyedén kideríthető.
Én fogok rendelni szerszámot hozzá ebayről, és kicserélem magamnak. 2-3 csere alatt bejön az ára, és legalább tudom, hogy rendesen van berakva. Sokszor ráfaragtam már arra, hogy valamit nem magamnak csináltam. Lásd a te eseted is, kenegetik a szar csapágyat, fizetsz érte, végül mégis cserélheted.
A másik, hogy alkatrészt szinte kizárólag Németországból rendelek. Nem ritka, hogy valami 20-30%-kal olcsóbb, és 10 euroért kihozzák 4-5 munkanap alatt.
Megpróbáltam lemérni, de nem tudom, hogy honnan kell mérni.
Sajnos egy 84.5-est vettem, viszont nem tudom hogy csak a váz részt kell nézni vagy ami túllóg az első fogastányérok síkjába?
(még nincs a kezemben a középcsapágy, hogy összehasonlítsam.)
Mennyit nyersz ezzel ahhoz képest, ha bementél volna egy bolt és lecserélteted?
Évek óta nem cseréltem középrészt, pedig évi 10.000 km felett megyek.
Szerintem ignoráld a 75%-ost, elég egyértelmű merre tolja folyamatosan a szekeret. :D
xarrágó, tehibád, nemérteszhozzá, mé'nemvitted szervizbe...
(Nem fogja fel, hogy elvittem szervizbe, hogy csinálják meg, szétszedte a szervizes, két hétig OK volt és utána visszatért a kattogás. 20éve kerékpárszervizes az illető.)
Szóval csak a váz részét kell lemérni, vagy a kiálló részét is?
Mint a képen?
Egy kis vicc, hogy a bikepro oldalát lapozgatva ezt dobja fel
csak eszembe jutott a fenti válaszoló. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!