Milyen túrakerékpárt vegyek?
Túrázásra kell Németországba 1 hétre (meghát persze aztán máshova is, de jelenleg az a cél), kempingben megszállós (tehát csomagtartós, sátras vivős). Évszak: Nyáron, sok eső.
Német útviszonyok: Nagyon jónak is mondhatók, tükörsima bringautak de néha elfordul földút az út során. Crossra gondoltam (Binachit néztem de nem győzött meg nagyon?) Jól terhelhető binga kell ami fürge is, magasság: 160 cm. nem: női.
Lehet úgy, hogy meg tudok venni mindent egy boltban (bingát, és hozzá kompatibilis táskát is), mert nem akarok azzal bajlódni, hogy mi nem jó rá. Lámpa meg ilyenek nem gond.
Árkategória: 200.000-250.000 Ft
Köszönöm ha segítetek <3
Németországban, vagy itthon veszed? A fürgeség relatív. Egy túrabringa sosem lesz olyan fürge, mint mondjuk egy országúti, cserébe kényelmesebb.
Tudom, hogy sok embernek Decathlon fóbiája van, de szerintem a Riverside 920 nem lehet egy rossz gép. 1x váltás, levegős teleszkóp, bár ez egyeseknek hátrány is lehet. 1x hajtásnak kisebb az áttételtartománya, de egyszerűbb. A levegős teleszkóp keménysége egy speckó, 10ezer Ft-os pumpával állítható, és több karbantartást igényel. Cserébe könnyebb, és valószínűleg finomabban rugózik.
Pár példa egy olyan boltból, ahol kapsz kiegészítőket is, és nem decathlon :) :
Ez tavalyi modell, így igen jó áron adják. Jó hajtás, váltás, rugós teleszkóp. Igazi mindenes. A gumik ennek megfelelően nem tisztán aszfaltra valók, így azok picit foghatják, de ne gondolj drámai lassúságra.
Eggyel fürgébb verzió, teleszkóp nélkül, nincs 12 kg így csupaszon. Nagyon rossz úton fáraszthatja a kezed a rázás, amit felhoz a merev villa a 35 mm-es gumival.
Fürge megoldás No. 2, ezen országúti hajtás és külső gumi van, cserébe földúton már igen lassú és óvatos haladásra alkalmas csak. Inkább csak jó aszfaltra ajánlott, mert rázni fog a kisebb hibákon is.
És végül egy köztes megoldás, amikor a villa merev, de a gumik pufik, így nem kell keményre fújni, és sok úthibát képesek felvenni. Döngölt földúton is könnyedén boldogulnak. A gumik mintázata sima, így szélességük ellenére jól gördülnek.
Ahogy látod, a választék óriási, nem lehet kívülállóként megmondani neked a tuti 100%-os megoldást.
Itthon venném.
Köszi a linkeket!
Azért várok még másra is hátha kapok még tippeket.
Én mégis inkább egy 3x7-es rendszert (max 3x8) javasolnék. Afelett vékonyabbak a láncok. Az egész hajtás hamarabb "elfogy". És ha cserélni kell láncot, racsnit, jóval drágább.
Ha az országútis testtartás nem zavar, gravel biciklit javasolok. itt elég sok mindenre kaphatsz választ, ha az angollal nem állsz hadilábon, [link]
Nem állok az angollal hadilábon és most jelenleg országútim van, szóval nem zavar, csak azt a tartást hosszú távon ugye nem javasolják. De ahogy nézem ezt a bringás oldalt kerestem, amit belinkeltél, köszönöm :D :))
Amúgy most ebben gondolkozom nagyon: [link]
vélemény?
Nekem kép alapján borzasztónak tűnik ennek a neuzernek a geometriája. Nagyon magas a kormány, ami miatt egyenesen ülsz, ami kényelmes a karodnak, de nem hatékony és nem aerodinamikus, ergo nem fürge gép. A képen úgy tűnik, hogy az első sárvédő extrém közel van a pedálhoz, ezért szűk kanyarban beleakadhat a cipődbe.
Én inkább az egyéni felszerelés híve vagyok. Vennék egy csupasz cross trekkinget, tennék rá egy könnyű sárvédőt és csomagtartót, lámpát pedig rendelnék ebayről, akkumulátorosat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!