Milyen árban vannak most az olcsóbb biciklik?
Attól függ, hol veszed.
TESZKÓban már 30 ezerért is kapsz TESZKÓ gazdaságos kerékpárt - de az annyit is ér. A teleszkóp kibír max. 1 hónapot, szerencsés esetben. A lánckerékkel, fékekkel, kerekekkel még ennél is rosszabb a helyzet.
Márkaboltban már drágábbak, ott 80-90 ezer környékén kezdődnek, cserébe viszont megbízhatóak, feleannyi baj nincs velük, és hosszú távon akár strapabíróak is lehetnek. Nekem eddig mindhárom kerékpárom ilyen volt - az első a "Derelict", a második a "Revenge", a mostani a "Hajnali Szél" nevet kapta. Sok-sok ezer kilométert teszek meg velük évente, akár több százezret is, és remekül bírták. A Hajnali Szél másfél évig úgy ment konkrétan, hogy kettőbe volt törve a hátsó kerék tengelye...és még így is remekül haladt, mert olyan kiválóan volt összeszerelve. Miután a kerekeit is lecseréltem defektvédelmes külsőre, azóta kb. semmi problémám nincs vele. Évente elviszem a szervizbe, max. 10 ezret költök rá (ide értendőek a lámpaelemek is), és megy mint a parancsolat :)
Nyilván a 2-3 milliós kerékpárok jobbak, viszont amíg ez ilyen kiválóan teljesít, nem látom okát, hogy jaszkarizásból 2 milliót költsek egy másikra, csak mert az valamiben jobb.
Sajnos ilyen áron vannak a bringák. De ha jól emlékszem, 20 éve 18ezerért vették nekem a szüleim az első mountain bikeom, ami amúgy nem volt semmi extra, acél váz, 18 sebességes alap shimano váltás, és kész.
Szóval a jó bringák igazából soha nem voltak olcsók. Ha én most egy bosszúságoktól mentes, megbízható, új bringát akarnék venni, akkor valahol 200000 Ft körül kezdeném a keresést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!