Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Vajon mitől lehet az, hogy én...

Vajon mitől lehet az, hogy én több mint 4x annyit bírok tekerni, mint az egyik túlsúlyos ismerősöm, aki kb 30 kilóval több nálam, de kb ugyanakkor kezdtünk rendszeresen tekerni?

Figyelt kérdés
Igaz én a gyerekkoromat végig bicikliztem, de sosem sportként, csak szerettem tekerni. Viszont kb 5-7 éve nem tekertem, mióta építkezem, nem volt erre időm. De már akkor is kijött, hogy én amikor 20 évesen 70 kiló voltam a nálam 12 kilóval könnyebb barátomnál sokkal többet tudtam. ő 20-at én 100 kilómétert egyszerre. Most is ez van. Az dagi ismerősöm 15 kilómétert tud én pedig 70-et (nincs arányban azzal amennyivel nehezebb) ( 3 hónapja kezdtem újra tekerni, még bele kell jönnöm). ez vajon mitől lehet? annyit tudok, hogy az átlag 40-70 közötti szívfunkciótól nekem a szívem (kivizsgáltattam magam, mert hát most én is 30 vagyok és jobb mindent tudni ha valami baj van) 78%-os, ami több mint kíválló állapot és a tüdőm kapacitása is nagyobb az átlagnál, emellett a dopleren az jött ki, hogy az artériáim magasan fejlettek.lehet ez okozza az alapjáraton nagyobb teljesítményt az átlagnál, vagy valami más?
2019. aug. 5. 20:46
 1/1 anonim ***** válasza:

A dagi havernak a dagi testet mozgatni sokkal több erő mint a te vékony testedet. Ne feledd attol,hogy "csak" a lába mozog még a teste többi részét is életben kell tartania.

Aztán nincs edzésben,te neked van egy alap edzettséged,van bringás tudásod.

A nagy tüdő kapacitás rengeteget segit/javit.

A 12kilóval könyebb haver viszont valszeg izomban is kevesebb volt,ezért is bírt kevesebbet.

2019. aug. 7. 00:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!