El fog bírni engem a váz?
Figyelt kérdés
Vettem egy középkategóriás MTB-t. 106 kiló vagyok, és olyan vékonynak tűnik az alu váz. Tudom, hogy tesztelik, elméletileg még az ugratást is ki kéne bírni, de van egy kis félelem bennem. Meg hát bármit tönkre lehet tenni.2019. júl. 30. 18:43
1/6 anonim válasza:
115kg-al nem tört el a 2005-s kerékpárom, szarrá gyilázva lépcsőn kátyun minden állatság közben, akkor szerintem téged is kibír.
Ha gyári hibás széthullik, ha az idő megöli hát széthullik, de mi nem?!
2/6 anonim válasza:
Igen, simán elbír. Ugyanennyi kilóval gyötrök MTB-t, cross trekkinget. A trekking 8-9 éves, és 130 kg voltam, amikor vettem. Volt olyan, hogy komplett túrára felcuccolva leugrattam vele egy 30-40 centis padkáról.
Előfordulnak váz repedések, törések, de elég ritka. Az alu általában nem törik előjel nélkül, szóval ha nagyon rá vagy parázva, időnként nézd át a hegesztési varratokat rajta. De nem lesz azzal semmi gond.
3/6 A kérdező kommentje:
Jóvan, megnyugodtam, köszi!
2019. júl. 30. 21:10
4/6 anonim válasza:
Ezek elvileg 140 kg meg rázkódásos a terhelését bírják de mindent inkább túltervezve gyártatnak le .
5/6 Alex Fly válasza:
Elvileg nem lehet baj. De ha zavar az alu, akkor időnként elfogadható áron is ki lehet fogni jób megbízható acél (CrMo) vázakat, melyek az alumíniummal szemben örökéletűek. Vagy ha nem számít a pénz, akkor titán...
6/6 anonim válasza:
Gondolj bel, hogy akik sportra használlják, igaz, hogy könnyebbek, de pl ugribugriznak, ha pl 70kg al 1méterről leugrik valaki, ne aggódj. Ott nem 100kgos terhek játszanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!