Most akarok elkezdeni gördeszkázni és nem tudom mitől függ egy gördeszka teherbírása. Mi alapján vegyek deszkát? Mi az amire figyelnem kell és honnét tudom hogy ki fog-e bírni engem?
Figyelt kérdés
Valahol azt írják hogy a csapágytól függőtől függ a teherbírás, de valahol meg azt hogy csak a lapot nézzem és 8.3-as lapot ajánlottak nekem.187 cm magas vagyok 97 kiló.2014. ápr. 6. 10:32
1/6 anonim válasza:
nem teherbírás, hanem márka/minőség alapján kell gördeszkát venni, ha rosszul érkezel egy nagyobb ugrás után, ugyan úgy törik ketté a 60kilós alatt mint a 120kg os alatt...
2/6 A kérdező kommentje:
És márkát tudsz nekem ajánlani valamit ami kezdésnek megfelelő és nem is a legdrágább?
2014. ápr. 6. 11:37
3/6 anonim válasza:
utoljára mikor deszkáztam, az 12 évvel ezelőtt volt, így márkákkal sajnos most nem nagyon vagyok képben
4/6 anonim válasza:
Én egy Cliché-vel kezdtem,27.990Ft-ért vettem :) De ez egy kicsit drágább ennél sokkal olcsóbbak is vannak persze,a Darkstar is olcsóbb,de ezeket csak akkor ajánlom ha tényleg hosszabb távon tervezel deszkázni,1-2 hónapra fölösleges:)
5/6 A kérdező kommentje:
Elég hosszú távra tervezem nem félek attól hogy összetöröm magam meg akarok tanulni profin deszkázni :)
Csak attól félek hogy a függő eltörik alattam vagy a lap mert mindenhol mást mondtak a boltokba és már nekik nem hiszek hogy min mulik a teherbírása és mit nézzek.
2014. ápr. 6. 20:21
6/6 Beniy válasza:
Hali! Bocsi, de elég nagy hülyeségeket mondtak neked. :) Csapágyhoz maximum akkor van köze a súlyodnak, ha a sebességedről beszélünk, vagy arról, hogy meddig gurulsz, a függődnek pedig semmi köze nincs hozzá. (A függődben lévő pogácsáknak már igen, de azoknak is csak a keménysége miatt, de ez már részletkérdés.) Szerintem egy 8.0 iches, vagy 8.25-ös Cliché, Darkstar, vagy esetleg ha van rá pénzed és be is tudod szerezni, akkor egy Almost komplettet lenne érdemes venned. Egyébként ha ez megnyugtat; vannak nálad nehezebb deszkások is. :) Remélem nem ment el tőle a kedved. Jó gurulást a továbbiakban! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!