Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Kérdés a testépítésről?...

Kérdés a testépítésről? Bővebben lent

Figyelt kérdés

az a helyzet, hogy nem tudom megengedni magamnak a testépítő kosztot, de már egy ideje edzésben vagyok. és alakulgatok. kezd kockásodni a has, egy átlagembernél szélesebbek a vállaim, és a mellkasom is nagyobb, mint a csípőm. persze még elbújhatok az amatőr testépítők mögé, de ez van.

a kérdésem arra irányul, megfelelő szénhidrát és fehérje bevitel nélkül meddig tudok haladni? úgy érzem már a korlátokat feszegetem, mert vezetek edzésnapló és régebben gyorsabban tudtam súlyt növelni (például egykezes nyomás fekpadon, régebben 15 kiló, és 1-2 hét alatt felment 20 kilóra, most 2-3 hete a 20 kilót tartom a héten jutottam 22,5re)

A karom az amivel végképp nem vagyok megelégedve. Oldalról még elmegy, de szemből vékony a felkarom. teszem hozzá, hogy vékony csontozatú is vagyok, de lehetne nagyobb.

olyan lehangoló, hogy rövidujjús időszakba nézem a férfiakat, srácokat a buszon és egy átlagos srácnak is van olyan karja mint nekem! csak annyiban különbözünk hogy nekem van hozzá egy halvány alakom.

karra már egy ideje scott pados gyakorlatokat csinálok. eddig 12 ismétléssel 4-5 szériát (ha ennél kevesebbet csinálok érzem, hogy nem ér semmit). most súlyt növeltem és gondoltam megpróbálok 8 ismétléssel 4 szériát. ez egykezes súlyzó scott paddal, szoktam kétkezes súlyzót is scott paddal itt 12 ismétléssel 4et. valamint állva egykezes súlyzóval 12 ismétlést szintén 4x. gondoltam hogy az utolsót lecserélem arra a gyakorlatra, hogy lefekszek a 45 fokos padra (vagy azt följebb állítom) és úgy bicepszezek, mert úgy nem tudok belecsalni annyit a testemmel, mintha állva csinálom ugyanezt. (ja és az edzőtársam bicepsze nagyobbnak tűnik, pedig ha befeszítjük a pajszert az enyémnek nagyobb a kerülete, lehet hogy hosszú a bicepszizmom vagy nem tudom mit szoktak ilyenkor mondani)

Tanácsokat, ötleteket várok.

2010. júl. 6. 22:54
 1/4 anonim ***** válasza:
58%

Minden test másképp reagál az edzésre.Az én fejlődésem kb 2 év után megrekedt,nem nőtt tovább.Kipróbáltam több fajta edzésmódszert,nem hatott.Aztán elkezdtem tanulmányozni a kalóriatáblázatot és megemeltem a szénhidrát bevitelem 1000 kal-lal.Egy hónap alatt 2 cm nőtt minden izmom,a combom 4cm.

Ha megrekedsz,csak akkor változtass szerintem.

2010. júl. 6. 23:14
 2/4 A kérdező kommentje:
köszi és melyek a szénhidrát dús kaják?
2010. júl. 6. 23:23
 3/4 anonim ***** válasza:

Na ha ilyen 20 kilókkal nyomkodsz fekve, akkor eléggé kezdő vagy még. egy ezresből olyan kajálásod kijöne, hogy ihaj.

pl fél kiló csirke 500ft, fél kiló rizs: 100ft, 1 kanál protein 100-150 ft, és marad 250-300 forintod zöldségre, gyümölcsre, dextrózra, lenolajra.

170-180g protein, legalább 350-400g CH. egy 75-80 kilós, szálkás kezdőnek pont ideális. (nemhinném, h vagy ekkora) nemá hogy nem jut 30K kajára egy hónapban... ha kicsit megvágod a gyümit, akkor akár napi 800ig is le leget szorítani. Ez 24000ft havonta. a legótvarabb munkával is meg lehet keresni 4 nap alatt.

2010. júl. 6. 23:36
 4/4 anonim ***** válasza:
58%

Leggyakoribb szénhidrátok:Rizs,tészta,krumpli,kenyér.

A derék méretedre azért figyelj,mert ha nagyon nyomod elbelesedhetsz könnyen.

2010. júl. 6. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!