Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A törvény szerint sport...

A törvény szerint sport céljából hordhatsz magaddal surikent. Hogyan lehet ezt ellenőrizni?

Figyelt kérdés
Mármint sport miatt szeretnék magammal hordani, mármint hobbiból dobálni vele. Ezt hogyan tudom igazolni?
2019. ápr. 1. 17:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Nem tarthatsz magadnál. Szerinted ez úgy megy, hogy pl szerzek valamerről egy fegyvert és megmondom, hogy csak hobbiból van nállam?? Hogy néha csak úgy szeretnék lövöldözni??

Ezt nem tudod igazolni.

2019. ápr. 1. 17:58
 2/14 A kérdező kommentje:

Azért kérdezem meg, mert nem tudom. Nem szeretnék törvényt szegni.

Viszont ha sport céljából tarthatok magammal (ez a törvényben van írva), akkor jó lenne mégis kipróbálni. De azért elég ködös a dolog. Például vadászat miatt érvényes vadászengedellyel lehet. Arra gondoltam, hogy talán ennek is van valamilyen hivatalos formája. Gyakorlatilag bárki vehet a neten, de nagyon tájékoztató sehol sincs.

Egyébként mivel nem lőfegyver, sokkal kevésbé veszélyes. Nem írtam, hogy pisztollyal akarok rohangálni.

2019. ápr. 1. 18:53
 3/14 anonim ***** válasza:
De utcán nem lehet nálad. Egy "bézbóz" ütőt se lóbálhatsz az utcán, se egy bozótvágót. Venni vehetsz, otthon lehet nálad, otthon játszhatsz vele, de a kapun ki már nem léphetsz vele. Légbuskát is vehetsz, otthon célba lőhetsz vele, de nem mehetsz vele utcára.
2019. ápr. 1. 19:15
 4/14 anonim ***** válasza:
Akkor 100-as szög se lehet nálam, mert anno kvázi hasonló célja volt eredetileg.
2019. ápr. 1. 20:42
 5/14 A kérdező kommentje:
És mi számít annak, hogy nálam? Mondjuk egy olyan ház udvara, ahol többen laknak, vagy csak a lakás?
2019. ápr. 1. 23:07
 6/14 anonim ***** válasza:
Tegyük fel veszel 1 vásárba egy antik kardot, hazaviszed buszon, hol ott nálad se lehetne, igazából ><
2019. ápr. 1. 23:45
 7/14 anonim ***** válasza:
Nekem is van pillangókésem; a pengeméret miatt nem lehetne nálam utcán, de hát senki nem fog megállítani, hogy megkérdezze.
2019. ápr. 2. 00:37
 8/14 A kérdező kommentje:

Értem. Köszönöm a válaszokat.

Még meglátom, hogy pontosan hogyan is kéne.

2019. ápr. 2. 02:51
 9/14 anonim ***** válasza:
2019. ápr. 2. 06:58
 10/14 anonim ***** válasza:

A szállítás és a viselés az kettő. Kellően becsomagolva szállíthatod, úgy hogy ne lehessen könnyen elő venni.

Az meg, hogy nem fogják nézni... Szerencsés akkor a kedves válaszoló. Engem már állítottak meg utcán, hogy igazoltatás és pakoljam ki a zsebeimet is. Több haveromnál is volt ilyen és láttam is pár ilyet. Én egyáltalán nem vagyok bűnöző alkat. Ápolt, igényes a külsőm, nem is igazán találtak nálam semmit, csak akkor ez volt kiadva. Haveroméknál volt pillangó kés és házilag barkácsolt dobó csillag is. Figyelmeztetéssel elengedte őket, de a tárgyakat elvitte, mondván, hogy veszélyes. Kocsival is állítottak már meg, úgy hogy vascső van a csomagtartóban. Abba is bele kötöttek, mivel az ilyen jogszabály szerint fegyvernek minősíthető. Nem igazán alkalmas az ilyen eszköz sok mindenre, csak verekedés esetén. Én persze megtudtam mutatni, hogy kerék csere esetén van nálam, hogy lehessen hosszabbítani az erőkart, mert másképp nem lehet leimádkozni a kereket. Ezért nem kaptam csak egy szép büntit.

Mellesleg te akkor ezt úgy képzelted el, hogy utcán csak úgy ide oda dobálgatsz?? Mert az még a rongálás kategóriába is bele vág.

2019. ápr. 2. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!