Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Verekedésben melyik alkat a jobb?

Verekedésben melyik alkat a jobb?

Figyelt kérdés

Vékonyabb, max olyan nehéz mint amekkora a magasságához kell (pl 180 cm és 80 kiló) de full izom a testsúlya, kevés zsírral. Saját testsúllyal illetve minimálisan súlyzóval edzik. Állóképessége jó, illetve a saját súlyát jól bírja, de a súlyzókat kevésbé.

Vaskosabb, a magasságához illőnél nagyobb a súlya (180 cm és 88-92 kg.) Van rajta izom, de háj is azért. Súlyzókkal jól bánik, de a saját testsúlyával nem igazán, gyenge mondjuk húzódzkodásban meg az ilyenekben, de a súlyokat jól bírja pl fekvenyomás.

Egyenlően képzettek.

2019. márc. 4. 15:00
 1/7 anonim ***** válasza:
85 kilósok a legjobbak, akik már erősek, de még gyorsak is
2019. márc. 4. 19:19
 2/7 A kérdező kommentje:
80-90 kg ?
2019. márc. 4. 20:36
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha súlyokat jól bírja,akkor a saját testsúlyát is bírnia kell.Én soha életemben nem fekvőtámaszoztam,csak szoktam fekvenyomni,mégis a sulis felmérésen én bírtam a legtöbb fekvőt csinálni.

Amúgy ez stílustól is függ

2019. márc. 6. 23:24
 4/7 A kérdező kommentje:
De hiába bírod jól a súlyokat, lehet hogy fél percig nem tudnád magad egy rúdon tartani. Meg az állóképességed is lehet gyenge a súlyodhoz.
2019. márc. 7. 15:42
 5/7 anonim ***** válasza:
Egy “verekedésben” nem ez fog elsősorban dönteni, a képzettebb bunyós fog nyerni. Az utcai konfliktusok nem tartanak tovább 15-20 másodpercnél általában, ezért nem igazán fog számítani itt hogy mennyire jó az egyik állóképessége stb. Ha egyik fél sem csinált semmilyen küzdősportot, akkor a nehezebbnek jobbak az esélyei ha ő is súlyzózik, lesz rajta izom.
2019. márc. 8. 14:57
 6/7 A kérdező kommentje:
De írtam is hogy egyenlő tudás. De melyik tipusú izomzat a jobb ?
2019. márc. 8. 15:44
 7/7 anonim ***** válasza:
Az hogy valakin van +10kg súly egy rövid bunyóban előny ha azonos tudású emberekről beszélünk. Nehezebb lesz feldönteni, ha felülre kerül könnyebben marad ott. De nem ez fog dönteni, sokkal inkább egy lucky punch.
2019. márc. 8. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!