Bunyóban, harcművészetekben a harapás mennyire hatékony? Végülis az állatok is úgy harcolnak.
birkózás,dulakodás közben nagyon hatékony lehet.
és lelkileg is lehet komolyan demoralizáló a másikra,ha azt látja,hogy minden tiszta vér és nincsen orra,eltűnt a fél arca,vagy hiányoznak az ujjai.
Bocs hogy kérdezek, de miért az állatok szintjéhez akarsz közelíteni?
Az ember annyira ember, amennyire képes kiemelkedni az állatvilágból, pl. azzal, hogy másként működik az életének lehető legtöbb területén.
Nagyon közeli helyzeteknél hatékony, de versenyen nem sok értelme lenne engedni, mert komoly sérülést okozhat mindkét félnek sikeres vagy sikertelen kivitelezése egyaránt, kb mint a fejelés. Nem lenne túl izgalmas egy meccs, ha az első percben megfejelnék egymást aztán csak annyit látsz, hogy piros minden.
Erőszak szituációra van aki tanít ilyet, mert nagy erőkülönbségnél is működik, de csak időt és távolságot nyerni jó szerintem.
Hatékony. Én ismerek egy olyan csávót, aki konkrétan a harapás mentett meg! Az ismerősöm alapjába véve egy 160 cm körüli alacsony kis vékony erőtlen srác. (Sajnos a pofája nagy neki. És beszól olyanoknak is akik nála nagyobbak és/vagy erősebbek).
Egy nála nagyobb és erősebb emberrel került konfliktusba, ami verekedésik fajult. Eleinte pont úgy is alakultak a dolgok, mint ahogy egy ilyesmi tipikus "forgatókönyvben" , azaz a nagycsávó el kezdte verni a kis csávót. Az ismerősöm kapott is rendesen. Azonban mikor a nagydarab levitte a földre, akkor az ismerősöm bekattant és ráharapott a tag orrára, de valami nagyon rondán. Egyik kezével tépte a haját, másik kezével szorította a torkát és közben bikából harapta az orrát, utána az arcát, majd egy kis dulakodás, aztán a fülét.
Az izomagy feje vérben állt, hozzá kellett mentőt kihívni, nem is az ismerősömhöz. Ő is kapott persze, lett két monoklija, de ennyi. A nagydarab sokkal csúnyábban járt, az orra nagyon durván sérült, az arcából is lett egy darab kiharapva és a fülén is rojtos lett elég durván. A nagydarab a kórház után pszichiátriára került, ismerősöm pedig valami agresszió elleni kezelésekre járt. Pontosan nem tudom.
De a lényeg, igen is tud hatékony lenni a harapás. Főleg olyankor mikor az ember (élet)veszélyes helyzetbe kerül, ilyenkor még az adrenalin + a túlélőösztön is rádob nem keveset a harapási erőre, nem beszélve az agresszióról.
#9 ez tök durva, mondjuk barátnőmmel pont így zajlik egy előjáték. (Beszólogatás, földrevitel, lefogás, harapdálás. Modjuk nálunk fojtogatás nem szokott lenni, de azért lássuk be ez sem ritka.)
Egyébként tegnap pont láttam, hogy valaki harapást használ harc közben, elég durva volt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!