Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Ki mit sportol és mióta?

Ki mit sportol és mióta?

Figyelt kérdés
2018. ápr. 17. 16:41
 1/5 anonim ***** válasza:

10 évig úsztam, majd elkezdtem mellette kondizni, hogy jobban menjen, és úgy megtetszett, hogy 5 éve csak azt csinálom. Bár most újra elkezdtem, mert hiányzott.

Azt hiszem én soha nem fogok tudni leállni az edzéssel. Mondjuk soha nem is volt olyan, hogy semmit ne csináltam volna.

22/F

2018. ápr. 17. 18:39
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Eletkor szerinti lebontas alant.

Jelenleg 41 eves vagyok.

12 - 17: kick-box

19 - 23: muay thai, futas, uszas

19 - jelen: sulyzos edzesek. volt tobb, par honapos szunet idokozben.

39 - 40: MMA

20 - jelen: joga, itt voltak hosszabb szunetek.

39 - jelen: sajat sulyos edzesek, futas, evezes. Oregszem. Heti 2x azert meg mindig edzek sulyokkal.

Ahogy az elozo valaszolo irta, nem hiszem, hogy abba tudnam hagyni, fuggetlenuk az elethelyzetemtol. Talan ezert is fontos, hogy a gyerekeket a sporttal fiatalon megismertessek, igy az eletuk szukseges reszeve valik.

2018. ápr. 17. 19:20
 3/5 palilaci ***** válasza:

15-17 eves koromig "gyurtam".

Jelenleg 2 eve eroemelek, szeptember ota csak 2 sulyzos edzesem van, amit sajat sullyal kombinalok. Mellette 4 honapot kick-boxoltam es tavaly majus ota judozom.

19/f

2018. ápr. 17. 20:29
 4/5 anonim válasza:

Én is sok mindent kipróbáltam (pl. Többféle tánc, lovaglás) most 2 éve TRX-ezem. Eddig ez jött be valahogy a legjobban, heti 1-2x járok edzésre. Tervbe van véve a rúdtánc.

15l

2018. ápr. 23. 06:42
 5/5 anonim válasza:

Egyetértek egyes, kettessel, hogy aki gyerekkora óta sportol és már akkor beivódott, sosem tud leállni. Én sem, pedig rengeteg sérülés övezte sportmúltamat/jelenemet. 43 éves vagyok.

Listázom én is életkor szerint + komment:

6-7: úszás (ez talán az első alap, hogy úszni megtanuljunk a járás után)

7-8: judo (jöhet az önvédelem)

8-12: labdarúgás (akkoriban - '80-as évek eleje-közepe, még volt kikre magyarokra felnézni + éreztem a bogyót, és elkezdtem űzni)

12-15: kajak (megszűnt a szakosztály az egyesületben, klubhű maradtam)

15-17: úszás ismét (tanulmányok miatt a heti 7 élsport már nem fért bele)

17- jelen: kosárlabda (nőttem akkor 10-12 cm-t, adta magát, hogy ismét labda a víz helyett)

+++ volt időközben röplabda, asztalitenisz, tenisz, vízilabda, országúti kerékpár, futás, kick-box, síelés, jégkorong, falmászás, konkrétan ami szembejött és természetesen az összes pub-sport (darts, biliárd, snooker, bowling, csocso).

40- jelen: saját súlyos szabadtéri edzések

Balatonátúszás 6x teljesítve, jelenleg Spartan Race-re készülünk, triatlon is tervbe van, maratont sajnos nem tudom bevállalni, mert kellene kb 8 kg-t fogynom hozzá izomzatból.

A lényeg, hogy ha nem is élsport szinten, de kell a heti pár alkalmas mozgás. Nekem mondjuk fontos a versenyszellem és a megmérettetés, de ez a múltból fakad. Ha valaki pl. lépcsőzik és nem liftezik az én szememben már az is elismerés.

2018. ápr. 24. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!